Windows'u HDD'den SSD'ye Aktarma

Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
111
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim PC'de sadece 1 TB harddisk var. Bir sürü de oyun yüklü yavaşlatıyor. Bir SSD almayı düşünüyorum. C'de birkaç oyun yüklü Origin ve uPlay'den. Bir de sadece Steam uygulaması yüklü. Ben bunları D'ye direk taşısam bir sıkıntı çıkar mı? Steam oyunlar görmez vb. Bir de SSD'ye format atıp kurarken sadece C'yi formatlarsam D aynen kalacak mı?
 
Öncelikle C ve D sürücüleri 1 TB diskinizin bölümleri SSD alıp kurduğunuzda C sürücünüzün ismi değişmiş olabilir. Şu anki C sürücüsünü SSD'ye kurulum yaptıktan sonra formatlarsanız D sürücüsüne bir şey olmaz. SSD'ye kurulum yapmadan Windows çalışırken zaten format atamazsınız.

Steam klasörünü olduğu gibi taşıyabilirsiniz. İçindeki oyunları tekrar yüklemeye çalışmaz. Origin ile Uplay klasörlerini de olduğu gibi taşımayı deneyin. Çalışmazlarsa taşıdığınız klasöre yeniden kurulum yaparsınız, oyunların silineceğini zannetmiyorum. İşiniz bitince eski C sürücüsüne format atarsınız.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı