Windows'un Kurulu Olduğu Diski Çıkarmak

FuturEEX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Benim bilgisayarda iki tane disk var. Biri SSD diğeri HDD. SSD'de Windows 10 kurulu. Bilgisayar durup dururken HDD'yi algılamamaya başladı. Bu HDD aynı zamanda benim D diskim. Bende kasayı açıp HDD'yi çıkarıp tekrar takacakken yanlışlıkla SSD'yi çıkardım. Bilgisayar beni şu an EFI Shell menüsüne atıyor. Ne yaptıysam Windows'u başlatamadım. Yardımcı olursanız çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'yi geri ve düzgün bir şekilde geri taktığınızı varsayıyorum. HDD'nin tüm bağlantılarını, Varsa Optik sürücülerin bağlantılarını sökün. Sadece geriye SSD kalsın. Yine ayni sorun oluyorsa BIOS ayarlarını varsayılana döndürüp o şekilde deneyin.

Öncelikle uzun süredir cevap veremediğim için özür diliyorum. Bir kısaltmayı telaştan büyük harfle yazmayı unuttum ve 1 gün ban yedim. 1 gün olmasına rağmen 1 haftadır banımın açılmasını bekliyordum hele şükür açabildiler.
Dediğinizi yaptım, çok teşekkür ederim bilgisayar açıldı güzelce çalışıyor. Ama eskiden bilgisayarın açma tuşuna bastığımda önce bir Casper yazısı geliyor (bilgisayarımın markası Casper), sonra da Windows başlıyordu. Sizin söylediklerinizi yapıp bilgisayarı açtığımda, ilk önce ekran kartımın ismini ekranın sol üstünde gördüm, sonra da Casper yazısı düşük bir çözünürlükte ve büyük bir fontla ekrana geldi ve o şekilde Windows açıldı. Bunu eski orjinal haline döndürmenin yolu yok mudur?

BIOS ayarlarındaki seçenekleri kurcalayarak bunu yapabilirsiniz. Tam ekran logo, boot sırası, fast boot vb ayarları açarak/kapayarak yapacaksınız. Sistem benim yanımda olmadığı için kesin birşey söyleyemiyorum ya da yapamıyorum. Biraz kurcalayın. Bilmediğiniz/anlamadığınız ayarları değil tabii.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı