Windows'unuzu nasıl temizliyorsunuz?

CCleaner sanırım artık kalan dosyaları temizlemek için iyi bir yazılım. Artık kullanmıyorum ama bir kaç yıl öncesine kadar kullanıyordum.
CCleaner kullanılmasını tavsiye etmiyorum hocam. Verileri satma gibi bir durum söz konusu olmuştu. Zaten bir ara da hacklenmişti yanılmıyorsam. System Ninja iyidir.

Gençler Windows'unuzu nasıl temizliyorunuz? Hangi programlar kullanıyorsunuz veya el ile hangi dosyalara bakıyorsunuz? Mesela yükleyip de sildiğiniz programların kalınıtlarını temizlemek için.

Yükleyip de sildiğim programların kalıntılarını temizlemek için çalıştır'da ilk olarak %temp% klasörünü açıp içini temizliyorum ikinci olarak çalıştır'da temp klasörünü açıp temizliyorum. Windows'a ait kalıntıları temizlemek için ise Windows Disk Temizleme Aracı'nı kullanıyorum.

Temp, YüzdeTempYüzde (Yüzde işareti yapamıyorum klavyenin 5 tuşu bozuk :D), Recent gibi klasörleri önce temizliyorum. Sonra Yerel Disk'e sağ tıklayıp diski temizle diyorum. En son Geçici dosyaları sil'e girip oradan çöp dosyaları siliyorum. Bu kadar. Kullanmadığım program varsa onu silmek kalıyor geriye. Her gün Program Files, Program Data, Program Files (X86), AppData klasörlerini kontrol ediyorum kullanmadığım dosya var mı diye. Boş, gereksiz şeyler bulunca siliyorum. Benim temizlik bu şekilde :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı