Arkadaşlar geçen de Defender'dan tarama yapıyordum. Format attıktan sonra bu taramayı yapmama rağmen trojan çıktı. WinRAR'ın gösteriyor dosya konumunu sebebi nedir? WinRAR'da mı virüs vardı yoksa bir RAR dosyasını veya sıkıştırılmış dosyayı açarken falan mı geçti? Ve formattan sonra neden temizlenmemiş, sadece WinRAR, Steam Kaspersky indirmiştim. Format sebebimde bilgisayarda virüs olmasıydı. Ve bu dosya neler yapmıştır bilgisayara?
Bence haklı çünkü WinRAR'ın kurulmuş dosyaları içinde Default32.SFX yok. Default.SFX ve Default64.SFX var. Anlaşılan bunlar, x86_32 PE ya da x86_64 PE çalıştırılabilir kendiliğinden açılır (self-extractable) arşiv yapmak için kitaplıklar.
Ama hangi virüs, program, web sitesi... o zararlı Default32.SFX'i ekledi... meçhul.
Arkadaşlar geçen de Defender'dan tarama yapıyordum. Format attıktan sonra bu taramayı yapmama rağmen trojan çıktı. WinRAR'ın gösteriyor dosya konumunu sebebi nedir? WinRAR'da mı virüs vardı yoksa bir RAR dosyasını veya sıkıştırılmış dosyayı açarken falan mı geçti? Ve formattan sonra neden temizlenmemiş, sadece WinRAR, Steam Kaspersky indirmiştim. Format sebebimde bilgisayarda virüs olmasıydı. Ve bu dosya neler yapmıştır bilgisayara?
Bence haklı çünkü WinRAR'ın kurulmuş dosyaları içinde default32.SFX yok. Default. SFX ve default64.SFX var. Anlaşılan bunlar, X86_32 pe ya da X86_64 pe çalıştırılabilir kendiliğinden açılır (selF-eXtractable) arşiv yapmak için kitaplıklar.
Ama hangi virüs, program, web sitesi... O zararlı default32.SFX'i ekledi... Meçhul. Eki Görüntüle 2525496
Normal siteden indirdim, false positive olmasının sebebi
False positive. Windows Defender maalesef Winrar SFX arşivlerini virüs sanma gibi huyu var. Trojen falan değil. Geçmişte çok art niyetle kullanıldı o kadar. Detaylara inelim:
Neden WinRAR SFX arşivleri ve ilgili dosyası virüs sanılıyor?
WinRAR SFX, aslında WinRAR programının harika bir özelliğidir. Bu özelliği kullanarak çalıştırılabilir uzantıda (EXE) kurulum paketi hazırlayabiliyorsunuz. Ancak maalesef geçmişte aşırı kötüye kullanıldığı için artık bazı antivirüsler kendisini virüs kabul edebiliyor.
Art niyetli kişiler, WinRAR SFX kurucusunu katılımsız modda kullanarak hazırladıkları kötü amaçlı yazılımları bilgisayara yerleştirebiliyordu.
Windows Defender, ne yazık ki WinRAR SFX arşivlerini artık virüs olarak tanımlıyor. Ancak "false positive" durumu var. Demek istediğimiz şu, "Virüs değil. Ama virüs olarak algılanıyor."
Bazı SFX dosyaları virüs olabilir mi? Evet. Olabilir. O kurucuyu hazırlayan kişiye bağlı. Ancak WinRAR'ı doğru bir yerden kurduysanız C:\Program Files\WinRAR\Default32.SFX dosyası kesinlikle virüs değil. link verirdim ama burdan veremem kaynağı.
Haha çok ilginç. Siz uyarınca indirdim son WinRAR'ı... Mecburi 64 bit mi, 32/64 mü anlamadım ama... bendeki epeski (ilk mesajım) sürüm daha da ilginç o zaman.
Haha çok ilginç. Siz uyarınca indirdim son WinRAR'ı... Mecburi 64 Bit mi, 32/64 mü anlamadım ama... Bendeki epeski (ilk mesajım) sürüm daha da ilginç o zaman. Eki Görüntüle 2525499
Ya arkadaşlar boşverdiniz WinZip'i zamanında... geçtiniz WinRAR'a.
Aynı şekilde boşverin WinRAR'ı... geçin 7Zip'e. Yok böyle dertler orada. En iyi sıkıştırma yazılımı demiyorum ama en iyi popüler sıkıştırma yazılımı.
Ya arkadaşlar boşverdiniz WinZip'i zamanında... geçtiniz WinRAR'a.
Aynı şekilde boşverin WinRAR'ı... geçin 7Zip'e. Yok böyle dertler orada. En iyi sıkıştırma yazılımı demiyorum ama en iyi popüler sıkıştırma yazılımı.