Witcher 1 ve 2 oynamadan 3 oynanır mı?

bymfw4

Hectopat
Katılım
24 Mart 2023
Mesajlar
2.317
Çözümler
32
Yer
Bayerische Motoren Werke AG
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: NVIDIA Geforce GTX 1650 Ti M ---- İşlemci: AMD Ryzen 5 4600H ---- RAM: 16 GB ---- Kulaklık: Razer Blackshark V2 ---- Mouse: VXE Dragonfly R1 Pro ---- Gamepad: 8BitDo Ultimate 2.4G Hall Effect
Cinsiyet
Erkek
Merhaba... Yeni hikayeli oyun arıyordum Steam yaz indirimlerinde de Witcher 3 indirimde. Normalde gerçek veya gerçekleşebilecek olan olayların hikayesi olan oyunları seviyorum ama bir türlü ne oynayacağımı bulamadım. RDR2 ve Detroit bh aşırı sevdim, God of War sarmadı beni mesela.
Öncelikle dediğim gibi bir hikayeli oyun öneriniz var mı?

Bir de Witcher 3 direkt oynayabilir miyim yoksa trilogy paketini alıp 1 ve 2'yi oynayıp mı geçmem lazım illa?

1719688734324.png


1719688739481.png
 
Hocam 1 ve 2'nin oynanış veya özet videoları mevcut onları izlemeni tavsiye ederim. 2 neyse de 1'in oynanışının saracağını düşünmüyorum.
 
Direkt 3 oynarsanız eğlenseniz bile hikayeden çok bir şey anlamazsınız diye düşünüyorum çünkü öncesi de önemli. Çok olay oluyor oyunlarda ne kadarı var bilmiyorum ama kitaplarını okuyunca her şey çok daha net oluyor.
 
Hocam 1 ve 2'nin oynanış veya özet videoları mevcut onları izlemeni tavsiye ederim. 2 neyse de 1'in oynanışının saracağını düşünmüyorum.
2'yi de izleyeyim o zaman

Direkt 3 oynarsanız eğlenseniz bile hikayeden çok bir şey anlamazsınız diye düşünüyorum çünkü öncesi de önemli. Çok olay oluyor oyunlarda ne kadarı var bilmiyorum ama kitaplarını okuyunca her şey çok daha net oluyor.
Özet izleyeyim o zaman hocam 1 çok eski oyun.
 
Save dosyalarını direkt 2. 3. oyuna aktarabiliyorsunuz bu da oyunlarda yaptığınız seçimlerin bir sonraki oyundada geçerli olmasını sağlıyor. Ama çok ultra büyük değişiklikler yok.
 
Olması gereken yani doğrusu 1 2 3 diye sırayla oynamak.
Yanlış olan, tavsiye edilmeyen ama yapılabilir olansa öncekileri izleyip geçmek.

1 neyse de kütüklük vs, 2nin şu an bile gideri var.
 
Witcher 1 kesinlikle oynanmaz 10 saat zor dayandım oynarken. Wicher 1 ve 2'nin özet videolarını izleyin derim. Ben direkt Witcher 3'ten başlamıştım, bazı olayları anlamak zaman alıyor sadece.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz geç kaldım konuya ama kitapları okumuş birisi olarak aman derim, bırakın oyunları 1-2-3 diye oynamayı kitapları okumadan oyunlara bile başlamayın derim. Zira ilerleyen olaylarda yapacağınız seçimlerde size "iyi" gibi gözükebilen kişilerin, organizasyonların, ülkelerin kitaplarda aslında nasıl birileri olduklarını görüyorsunuz. (Scoia'tael, Nilfgaard, Yennefer, Emhyr, Dijkstra vb.) Ayrıca hikaye açısından da bazı önemli şeyleri oyunları oynasanız bile kaçırmış ve bundan dolayı anlamamazlık yaşayabilirsiniz (Ciri).


Ek olarak şunu da belirtmek isterim ki, kitaplar oldukça eğlenceli. Sadece lore öğrenmek için okuyacağınızı düşünmeyin bir zamandan sonra içine gömülüyorsunuz.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı