Witcher 1'in Kitaplarla İlişkisi Var Mı?

Makaleler
4
Witcher 1'in hakkını veremediğim için modlarla beraber oyuna tekrar başlayacağım, yalnız yakın zamanda kitapları da alacağım. Kitapları okuyup Witcher 1'e tekrar başlamak istiyordum, ancak şu an canım feci şekilde Witcher 1 çekti. Witcher 1 ile kitapların arasında ilişki var mı? Yani kitapları okuduktan sonra Witcher 1'e başlarsam daha mı çok zevk alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Witcher kitapları ilk oyundan öncesini konu alıyor. Yani okursak göndermeleri ve geçmişteki karakterleri öğrenmiş ve oyuna daha bilgili bir şekilde başlarsın. Ben okumanı öneririm.
Orasını ben de biliyorum, daha çok göndermeler var mı ve kitaplara sadık kalıyor mu demek istemiştim.

Witcher kitapları ilk oyundan öncesini konu alıyor. Yani okursak göndermeleri ve geçmişteki karakterleri öğrenmiş ve oyuna daha bilgili bir şekilde başlarsın. Ben okumanı öneririm.
Kesinlikle önceden kitapları oku.
Bildiğim kadarıyla Witcher oyun serisi 7. kitabın (Gölün Hanımı) bittiği yerden başlıyor. Ancak arada tanıdık olaylar eminim ki olacaktır. Tavsiyem önce kitapları okumanız.
Peki sizce önce Witcher 1'i sonra ise kitapları okusam nasıl olur? Zaten Witcher 1'in hikayesini az çok biliyorum, tekrar oynayarak bu sefer tamamen hikayesini anlarım. Ve böylelikle kitapları okurken (bak bu yüzden Witcher 1'de şu olay şöyleymiş) diyebilirim bence.

Peki sizce önce Witcher 1'i sonra ise kitapları okusam nasıl olur? Zaten Witcher 1'in hikayesini az çok biliyorum, tekrar oynayarak bu sefer tamamen hikayesini anlarım. Ve böylelikle kitapları okurken (bak bu yüzden Witcher 1'de şu olay şöyleymiş) diyebilirim bence.
Bence en baştan okuyun kitapları, çıkarın aradan. Daha sonra oyunda görün sonuçlarını. Ama eğer zorlanacaksanız veya kitapları hızlı bitirme stresine girerseniz veya kitapları okuduktan sonra oyun isteğiniz kaybolacaksa önce oyunu oynayın, rahat rahat bitirin. Keyfinize bakın. Sonrasında okursunuz kitapları.

Yani orası size kalmış, ben sadece Wild Huntı oynadım ve ardından kitapları okudum ve gayet mutluyum. Ancak sıfırdan başlayacak birine önce kitapları okumasını öneririm.

Önce oyunları oynadığınız takdirde kitabı okurken karakterlerin görünüşlerini, davranışlarını, seslerini vb. tüm özelliklerini oyunlardan aklınızda kaldığı şekilde düşlüyorsunuz ve bu da sizin kitabın içine girmenizi zorlaştırıyor. Fakat önce kitapları okursanız hem aşağı yukarı düzgün bir olay örgüsü ile hem de başkasının yorumu araya girmeden hikayeyi düzgün bir şekilde gözlemlersiniz.

Bu arada Witcher 2 ve 3 ü henüz oynamadıysanız bir süre daha oynamayın. Şahsen Wild Hunttan sonra Witcher 1 çekilecek çile değil diye düşünüyorum.

Yani orası size kalmış, ben sadece Wild Hunt'ı oynadım ve ardından kitapları okudum ve gayet mutluyum. Ancak sıfırdan başlayacak birine önce kitapları okumasını öneririm.

Önce oyunları oynadığınız takdirde kitabı okurken karakterlerin görünüşlerini, davranışlarını, seslerini vb. tüm özelliklerini oyunlardan aklınızda kaldığı şekilde düşlüyorsunuz ve bu da sizin kitabın içine girmenizi zorlaştırıyor. Fakat önce kitapları okursanız hem aşağı yukarı düzgün bir olay örgüsü ile hem de başkasının yorumu araya girmeden hikayeyi düzgün bir şekilde gözlemlersiniz.

Bu arada Witcher 2 ve 3'ü henüz oynamadıysanız bir süre daha oynamayın. Şahsen Wild Hunt'tan sonra Witcher 1 çekilecek çile değil diye düşünüyorum.
Tüm seriyi oynadım ben zaten, hatta Witcher 2'yi 3 kere mi 4 kere mi ne bitirdim. Yani sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum, Witcher 1 konusunda ise. Ben oynanmayacak kadar kötü bir oyun olduğunu düşünmüyorum.

Bahsettiğin karakterin davranışlarını düşleme olayında ise onu ben yaşayacağım yüksek ihtimalle, dediğim gibi zaten oyunları oynadım. Witcher 1'deki karakterler de az buçuk hala aklımda.

Bence kitapları okuyup Witcher 1'e başlasam da veya önce oyunu oynayıp sonra kitaplara başlasam da aynı şey olacak, zaten Witcher 1 dahil tüm seriyi tekrar oynayacağım ve tüm serinin hikayesi Witcher 1 hariç tam olarak hala aklımda.

Herkese teşekkür ederim destekleriniz için :)

Son düzenleme:
Kitaplar, 1. oyunun öncesini anlatıyor. Fakat şöyle güzel bir yanı var. Witcher 1, hemen hemen kitapların bıraktığı yerden başlıyor. Yani bir bütünlük sağlanıyor.

Kitaplar oldukça pahalı. Ve bazı hikayeler karman çorman. Arada sıkılabiliyorsunuz. İlk 2 kitabı var bende, onların bile bazı hikayeleri sıkıcı. Ben diğer kitapların özetini dinlemiştim. Sen alabilirsin, özetini de dinleyebilirsin. Gayet yeterli oluyor özet.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı