benim söylediklerim büyük olasılıkla doğru kitapların özetini dinleyen biri bile aşağı yukarı böyle der
Ben kitapların özetini değil kendisini okudum, senin söylediklerinle alakalı hiçbir şey hatırlamıyorum. Hadi kendimi geçtim, belki hatırlamıyor olabilirim ama yabancı forumlarda okuduklarımın hiçbirinde bırak 200 yaşı 100'ün üzerinde bahsedildiğini bile görmedim. Sapkowski bir röportajında Ateş Vaftizi kitabında Geralt'ın ellili yaşlarında olduğunu söylemiş. Aynı Sapkowski Geralt'ın Yennefer'den yaşça küçük olduğunu da söylemiş. Kitaplarda açıkça belirtilene göre Yennefer 1173 doğumlu, yani 1268 yılında geçen son kitapta 95 yaşında, 1272'de geçen 3.oyunda 99 yaşında. Kitaplarda, oyunlarda, çizgi romanlarda, masaüstü RPG'sinde kısaca witcher evrenini anlatan her eserde Geralt'ın yaşıyla alakalı verilen bilgilerde ufak tefek tutarsızlıklar var ama hepsi birbirine yakın tahminler. Yani 50'den başlayarak 90-95'e kadar giden bir aralık var, ama iddia ediyorum 200'le uzaktan yakından alakası yok. İlle de 200 diyorsan ortaya bir argüman, alıntı, kaynak bir şey at bari ona göre tartışalım.