Ben de bilgisayarda oyun kumandası ile oyun oynamak istediğim de o tarz bir ürün almıştım. Fakat ne yaparsam yapayım, her oyun için ayrı bir ayar vs. gerekebiliyordu. Her oyun, bu tarz kumandaları görmüyordu. Ben de el mahkûm deyip, Xbox One oyun kumandası aldım. Ne ayarlamakla uğraştırıyor, ne de oyunları tanımaması gibi bir sorun olmuyor. Naçizane yaşamış olduğum durumu anlatarak, bir fikir vermeye çalıştım. Lütfen yanlış anlamayınız. Teşekkür ederim.
Steam'den oynayacaksan kol ayarlarını yapmanda yardımcı olurum. Steam'ı aç, sol kösedeki Steam yazısını tıkla, ayarları gir, kontrolcü seçeneğinden genel kontrolcü ayarlarını gir, daha sonra "Genel Oyun Kumandası Yapılandırma" seçeneğini işaretleyin.
Bazı uygulamaların ana menülerinde tepki alabiliyordum. Hatta Steam bana kontrolcü bağlanıldı uyarısı veriyordu. Fakat oyunlarda tam randıman alamıyordum. Bir şeyler eksik ya da ters gidiyor gibi geliyordu. Nitekim de oynama zevkimi azaltıyordu. Ayar kurmak için çok vakit harcamak istemedim. Çünkü bir oyuna kurduğum ayar, diğer oyunda, daha farklı tepki olarak sonuçlanır diye düşündüm.
PS4 veya PS5 oyun kumandaları da öneriliyordu. Xbox'ın bilgisayar tarafına yaptığı yatırımları vs. duydukça bu markaya yöneldim. Teknik olarak bilgim yok fakat, bu deneyimim ile umarım bir nebze de olsa yardımcı olabilirim. Teşekkür ederim.