@WTC
Söylediklerim hâlâ doğru anlaşılmıyor, burada sorun hikâyelerin bağlantılı olması değil. Hikâyelerin bağlantılı olması bir sorun da değil zaten gayet doğal ve hatta iyi bir şey. Benim anlattığım bir oyunun hikâyesinin anlaşılabilmesi için başka oyunlara ve kitaplara ihtiyaç duyması, bir oyun buna ihtiyaç duyuyorsa hikâye anlatımı zayıftır. Oyuncu kitapları okumazsa veya ilk iki oyunu oynamazsa Witcher 3'ten hiçbir şey anlayamayabilir, sorun bu. Ama başka bir seriden örnek veriyorum mesela, RDR 2 ile RDR 1'in hikâyeleri de bağlantılı fakat RDR 2'nin hikâyesini anlamak için RDR 1'i veya RDR 1'in hikâyesini anlamak için RDR 2'yi oynamaya gerek yok. Bu iki oyun da tek başına anlaşılabilen hikâyeye sahip. Güçlü hikâye anlatımı budur işte.
Dostum sen ne anlatıyorsun ya? Bir insan senin fikrinin aksine bir fikir sunduğu zaman "fanboy" damgası vurup kurtulmaya çalışmayın artık. Çık biraz önceki yorumları oku The Witcher 3'ün eksik yanlarını saydığım bir yorum göreceksin, onu oku ondan sonra fanboy damgası vurabiliyorsan vur bana. The Witcher 3'ün eksik yönleri nelerdir hepsini iyi biliyorum merak etme.
Bir devam oyununu anlamak istiyorsan önceki oyunu oynaman gereklidir bu Witcher veya başka bir şey hiç fark etmez her oyun için geçerlidir. Verdiğin örnek de iyi bir örnek değil, Red Dead Redemption 2'de tüm çetenin hayatını kurtaran veya değiştiren Arthur Morgan'ın adı Red Dead Redemption 1'de bir kez bile geçmiyor, bu mu senin iyi hikaye dediğin şey?
Ee hani Arthur nerde? Yaptığı onca şey nerde? Yok, bu iyi bir hikaye anlatımı değil. Bir devam oyununu oynamaya yelteniyorsan önceki oyunları oynaman veya hiç değilse hikayesini bir yerlerden okuman gereklidir.
Kaldı ki, The Witcher 3'ün hikayesinin anlaşılabilmesi için önceki oyunlara ihtiyaç duyulmuyor. The Witcher 3'ü oynarken yaşayacağınız tek sorun, "Geralt bu karakteri bir yerlerden tanıyor ama acaba nasıl tanıştılar?" olacaktır. Onun dışında hikaye apaçık ortada. Ayrıca bir kitabın oyun uyarlamasıyla, tamamen kafadan uydurulmuş bir hikayenin aynı olmasını beklemek de çok saçma.
Yaptığın eleştiri şey gibi, Spider-man'in oyununda örümcek adama dönüşünü göstermiyorlar diye sitem etmek gibi. Ee yani o bir film yapımı izlemiş ol oyunu oynamak için bi' zahmet, kafadan sallanmış bir hikayeye benzemez film/kitap yapımları.