Witcher 4 ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Sukunanınteli

Hectopat
Arkadaşlar biliyorsunuz ki Witcher 4 duyuruldu. Hem düşüncelerinizi hem de fragman oynatılırken alttaki " bu kayıt şu an olmayan bir RTX kart ile yapılmıştır" tarzı bir yazıyla ilgili konuşmak isterim. Unreal Engine 5 ile çıkacak, bizim türklerin 4060 3060LARI ne olacak acaba onu merak ediyorum ayrıca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüyleri diken diken eden bir fragman olmuş. Teknik analizden ziyade fragmanla ilgili analiz yapacak olursam;

• Fragmanda Netflix dizisinden alıntılar yapılmış. Ciri'nin dövüştüğü canavar, dizinin ilk bölümünün açılış sahnesinde Geralt'ın dövüştüğü canavarı andırıyor.
  • Ciri iksir içince gözleri ve çevresi tıpkı dizideki gibi koyulaşıyor ve damarlanıyor.
  • Zincir sonunda geri getirilmiş gibi. Geralt'ın kitaplarda yoğun olarak kullandığı gümüş zincir ilk 3 oyunda kullanılmamıştı ve Geralt dizide Striga'ya karşı dövüşürken gösterilmişti. Bu kısım da diziden esinlenmiş.
  • Ciri'nin önce dayak yemesi sonra da canavarı alt etmesi The Witcher 3 A Night to Remember fragmanıyla benzer olmuş. Geralt'ta önce Bruksa tarafından haşat edilip zar zor kazanıyordu.
  • Ciri zor durumda kalmadıkça Kadim Kan'ın ona miras bıraktığı güçleri ve yetenekleri pek kullanmayacak gibi görünüyor. Zaten kullanmasın yoksa her canlıyı birkaç saniyede öldürebilen bir karakter pek mantıklı olmaz.
  • Son kısımda köy ahalisine bakıp "Burada tanrılar yok canavarlar var" diye isyan etmesi de The Witcher 3 Killing Monsters fragmanına gönderme olmuş. Geralt'ta genç bir kızı idam etmeye çalışan zorbaları teker teker öldürüp son kalan adam "Ne yapıyorsun lan" diye yalvarınca "Canavarları öldürüyorum." şeklinde cevap veriyordu.
  • Ana karakterin Ciri olduğunu görünce şaşıranlar elbet olacaktır ancak şaşırılacak bir durum yok bu hem oyun yapımcıları tarafından açıklanmıştı hem de The Witcher 3 Blood and Wine'ı oynayanlar da biliyordu ki Geralt'ı son kez görmüştük. Çünkü kendisi oyunun sonunda 4. duvarı yıkıp bizimle konuşuyordu ve "Her şey için teşekkürler." diyerek veda ediyordu. Kısacası Geralt'ın hikayesi bitti. Bu oyunda eğer görünürse mentör rolünde olur veya flashback tarzı sahnelerle anıları yaşatılır. Tekrar tekrar Geralt ile oynatmaya çalışmak bence biraz zorlama olacaktır.

Teknik olarak diyeceğim ise Unreal Engine 5'e geçilmesi doğru karar olmuş. Büyük ihtimalle Cyberpunk 2077 gibi sorunlu bir çıkış yaşamazlar. Ancak o gün geldiğinde günümüzdeki ekran kartlarından hangileri yeterli olur muamma. Sanırsam RTX 4080-4090 ve RX 7900-7900 XTX dışında yüksek performans gösteren kart olmaz.

Arkadaşlar biliyorsunuz ki Witcher 4 duyuruldu. Hem düşüncelerinizi hem de fragman oynatılırken alttaki " bu kayıt şu an olmayan bir RTX kart ile yapılmıştır" tarzı bir yazıyla ilgili konuşmak isterim. Unreal Engine 5 ile çıkacak, bizim türklerin 4060 3060LARI ne olacak acaba onu merak ediyorum ayrıca.
Ana karakterin farklı bir okuldan genç bir Witcher olmasını isterdim açıkçası. Ciri de iyi karakter ancak yan karakter olarak kalmasını isterdim. Maskülen rollere kadınların atanması bana biraz itici geliyor.

Onu biyolojik anlamda bir Witcher yapmaları da alışılmadık bir seçim olmuş , normalde kadın hiç bir Witcher olmamıştır çünkü hiçbiri ot sınavından sağ çıkamıyor(kedi okulunun özel sınavı dışında onda da 10/1 sağ çıkıyor). Ciri'nin kadim kandan geldiğini biliyoruz ve Witcher iksirlerinin ona etki etmediğini de biliyoruz ancak trailer'da kedi ikisiri içiyor, ayrıca kadim kanın güçlerini de kullanmıyor(veya kullanamıyor). Bunu açıklayacaklar mı acaba yoksa hikayede bir delik açılacak.

Ana karakterin farklı bir okuldan genç bir Witcher olmasını isterdim açıkçası. Ciri de iyi karakter ancak yan karakter olarak kalmasını isterdim. Maskülen rollere kadınların atanması bana biraz itici geliyor.

Onu biyolojik anlamda bir Witcher yapmaları da alışılmadık bir seçim olmuş , normalde kadın hiç bir Witcher olmamıştır çünkü hiçbiri ot sınavından sağ çıkamıyor(kedi okulunun özel sınavı dışında onda da 10/1 sağ çıkıyor). Ciri'nin kadim kandan geldiğini biliyoruz ve Witcher iksirlerinin ona etki etmediğini de biliyoruz ancak trailer'da kedi ikisiri içiyor, ayrıca kadim kanın güçlerini de kullanmıyor(veya kullanamıyor). Bunu açıklayacaklar mı acaba yoksa hikayede bir delik açılacak.
Açıklarlar. Kadim Kan belli ki etkisini kaybetmiş.
Ciri’nin fragmandaki haline alışmam uzun sürecek gibi.😁 Onun dışında bence çok iyi bir oyun olacak.

Geri
Yukarı