Witcher (kitap, dizi ve oyun) sıralaması

Yararlı oldu mu?


  • Oy verenlerin toplamı
    43

AKÇ

Centipat
Katılım
3 Mart 2020
Mesajlar
1
Witcher okuma, izleme ve oynama sırası

•The Witcher'ın ilk oyunu kitap serisinin son kitabından 5 sene sonrasını konu aldığından ilk öncelik kitaplar;
1. son dilek (the last wish)
2. season of storms.
3. kader kılıcı (the sword of destiny)
4. elflerin kanı (blood of elves)
5. nefret çağı (time of contempt)
6. ateşle imtihan (baptism of fire)
7. kırlangıç kulesi (the Tower of swallows)
8. gölün hanımı (lady of the lake)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

•The Witcher oyun serisi kitaplardan 5 sene sonrasını konu aldığından;

1. The Witcher (2007)

2. The Witcher 2: Assassins of kings (2011)

3. The Witcher adventure Game (2014): Board oyunu. Senaryoyu ileri taşımıyordu. Öylesine eğlence için geliştirilmiş bir board oyunu. Oynayıp oynamamak bir şeyi etkilemiyor.

4. The Witcher Battle arena (2015):
Mobil cihazlar için hazırlanan ücretsiz F2P MOBA oyunu formundaki yapım, her birine özel yetenek ağacı olan sekiz ayrı karakteri barındırıyordu. Ortalama puanlar alan yapımın ömrü uzun sürmedi ve 2015’in başlarında oyuncularla buluşan oyunun sunucuları aynı yılın sonunda kapatıldı.

5. The Witcher 3 wild hunt (2015): Oyuna ek olarak 2 devasa DLC geldiğinden kendi içindeki oynama sırasına göre;
A. Ana oyun.
B. Hearts of stone.
C. Blood and Win'e.

6. Gwent: The Witcher card Game (2018):
The Witcher 3’te karşısında saatlerin su gibi aktığı Gwent oyununun, F2P toplanabilir kart oyunu formunda sunulmasıyla ortaya çıkan yapım, senaryoyu etkilemeden vakit geçirebileceğiniz olumlu bir oyun.

7. thronebreaker: The Witcher tales (2018):
İlk etapta Gwent: The Witcher card Game’in tek kişilik senaryo modu olarak tasarlanan ancak daha sonra ayrıca sunulan bir oyuna dönüştürülen yan ürün tarzındaki yapım, 30 saati aşan oynama süresiyle geliyordu. Yapım hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan iyi geri bildirimler alırken birçok oyun ödülünü almaya da hak kazandı. Senaryoyu etkilemiyor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

•Witcher dizisi 2 kitabı konu aldığından;
The last wish, Witcher evrenine giriş yapabileceğiniz kitap. 1992 yılında yayınlanan sword of destiny’nin bir yıl sonrasında yayınlanan the last wish, hikayenin öncesini konu alıyor. The last wish, sapkowski’nin ilk olarak ‘wiedzmin’ adıyla oluşturduğu evrendeki her hikayeyi içerisinde barındırıyor.
The last wish ve sword of destiny, The Witcher dizisinin ilk sezonlarında görmeye en yakın olduğumuz hikayelerden. Dolayısıyla Witcher evrenine dair beklentiniz yalnızca Netflix tarafından yayınlanacak olan diziden ibaret ise şu anlık diğer hikayeleri kurcalamanıza pek de gerek yok. Fakat Witcher evrenine derinden girmek ve rivialı geralt’dan ciri’ye kadar birçok karakter hakkında neredeyse her şeyi öğrenmek istiyorsanız, önünüzde beş kitap daha var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben herhalde tam ters istikamette gideceğim gibi, The Witcher 3: Wild Hunt'dan başladım, çok kaliteli bulduğum için bunu bitirince The Witcher 2'ye başlarım gibi. Tersine mühendisliğin gamer versiyonu gibi :) Bu arada bilgiler için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı