.wma ile .mp3 farkı

Nurkay Erbay

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bazen youtubeden videolar indiriyorum sadece ses halinde. IDM de solda gösteriyor auido only diye. M4A uzantısı şeklnide indiriyor. Ben bunu sony walkman mp3 üme atarken uyumluluk sorunu oluşabileceğini dosya uzantısını değiştirip değiştirmek istemedimi soruyor. Bende onaylıyorum ve wma uzantılı bir ses dosyasına dönüştürüyor. İşte sorum burada.

Yaklaşık 6 dakikalık bir ses dosyası 1.41 mb ama mp3 te ise 6 dakikalık bir ses dosyayı 5.25 mb. Bu işin aslı nedir ? Tüm şarkılarımı wma uzantısına çevirmeli miyim? Çünkü baya bir boş alan açılacak ve bir o kadar şarkı için boş yer olacak. Ayrıca ses kalitesi falan da çok iyi wma uzantılı dosyada. Yani benim merak ettiğim bu boyut farkı nereden geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirdiğin MP3 zaten kalitesiz, WMA olarak dinlediğinde de her halükarda kalitesiz dinliyorsun. İki parçayı MediaInfo olarak kıyasladığında aradaki farkı görebilirsin. Ayrıca tavsiyem YouTube yerine şarkıları kaliteli olarak indirmen, albüm olarak indirmen. Bunları tabii ki de Türk sitesinde bulamazsın. Türk sitelerindeki kalite en fazla 128 Kbit'tir. Bunun için Torrent dünyasına dalacaksın ve parçaları kaliteli versiyonlarını indireceksin. Türk sanatçıları dinliyorsan işin zor, kolay kolay bulamazsın. O zaman ne yapacaksın ? En doğrusunu yapıp satın alacaksın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı