Wolfenstein: The New order aksiyon eğlenceli değil

alijico

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle söyleyeceğim şeyler oyunu oynamış insanlar içindir, bilginize.

Wolfenstein the New order oyununu 5 sene önce çok az oynamıştım ve aklımda kaldığı kadarıyla oyun düşmanların üstüne koşarak bam güm sıktığımız bir oyundu. Evet, oyunun en başları böyle. Ama oyunda bir noktadan sonra kendimi sürekli ölürken buldum. Resmen sıradan bir savaş sekansında bir boss Fight'ta öldüğümden daha çok ölüyordum. Hal böyle olunca sürekli kendimi siperlere atıp durdum. Aslında normal askerlerde sorun yok. Asıl sorun zırhlı düşmanlarda. Bu adamları öldürmek hem zor hem de hayvan gibi vuruyorlar. Yani sipere yatmazsam beni saniyeler içinde öldürüyorlar. Bu sebeple büyük savaşlar beni çok zorladı ve bu zorluktan zevk dahi alamadım. Oyunu istediğim gibi bam güm oynayamadım. Siz de bu durumu yaşadınız mı? Yaşamadıysanız ben oyunu nasıl oynamalıydım, neleri kaçırdım söylerseniz sevinirim. Bu arada oyunu bitirdim ve ikincisine geçmek istiyorum ama bir yandan bu oyunda yaşadığım kötü deneyimden dolayı sıradaki oyuna karşı bir ön yargı oluştu üstümde. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Zorluk seviyesine göre evet en zor seviyede dediğinizi yaşadım ama çok keyif aldım. Eğer zorlanıyorsanız zorluk seviyesini düşürün. Bam güm gidersiniz. ben bu oyun devamı old blood ve 2. oyundan çok keyif aldım sadece son çıkan kızların oyununu almadım onunda saçma mekaniği yüzünden.

id Software'ın oyunları aslında fast-paced şeklinde oluyor. Gerçi Wolfenstein II daha rahat, New Order'a göre, ben 40 kez bitirdim PC ve konsollarımda. Bethesda işin içine girdiğinde zorluklar aşırı fark etti. Return to Castle Wolfenstein'ı zorda oynarsan Machinegames'in Alt History Wolfenstein serisine göre çok kolay gelir. Machinegames aslında büyük rol oynadı bunda, Bethesda değil.

Aynı sorunu Indiana Jones the Great Circle'da da yaptılar. Hatta çoğu şeyler direkt olarak Yeni Wolfenstein'ın kullandığı id Tech motorundan geliyor. Animasyonlar, zorluk...

Evet yeni Wolfenstein serisi bazı şeylerde başarısız oldu, Youngblood'dan bahsetmiyorum bile. Zaten Nazilere olan şiddetten dolayı aslında oyun hoş da karşılanmadı ve bu nefret ile birlikte Youngblood'un başarısızlığı çarpışınca Wolfenstein serisinin ilerlemesi gerçekten etkilendi. 3. oyun "gelebilir" durumunda olsa da, çıksa bile o kadar iyi bir şey gelmeyecektir.

Kısacası oynayacaksan... Öldürdüğün düşmanlardan zırhları sürekli al, duvarlardan ALT'a basılı tutarak peek yapıp ateş et ve çoğunlukla hareket halinde ol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı