World of Warcraft günde 2 saat oynayarak token kasılır mı?

Öncelikle ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama oyunun Retail ve classic sürüm olmak üzere iki sürümü var. Hedefiniz classic oynamak ise orada token kasılmıyor. Retail sürümü ise oyunun güncel shadowlands sürümüne kadar olan kısmı içeriyor. Retail'de token kasmak için shadowlands almadan direkt battlechest ile başlayacaksanız, işiniz biraz daha zor olacaktır.

- İlk olarak bir defa öncelikle Gold farm gruplarına girmeniz çok çok zorlaşacaktır. Çünkü Max level oyuncular varken eski contentlerde bile farm yapan gruplar sizi almayacaktır.

- Bir diğer sebep de professionlar. Craftlayacağınız şeylerden para kazanmak istiyorsanız, en son contenti oynamanız önemli. Çünkü eski paketlerin eşyaları ve crafting malzemeleri değerini çok büyük ölçüde yitiriyor. Tabii istisnaları var. Ama oyunda genel anlamda alchemy en düzenli para getiren meslektir. Son bölgelerin bitkileri vs olmadan da alchemy yapmak çok kârlı olmayacaktır. Yine istisnalar mevcut tabii.

- Son sebep de eski RAID ve dungeonları dönme hızı. Yeni content ile 60 level olarak eski RAID ve dungeonları dönme hızınız artacaktır haliyle. Mesela shadowlands'de Full level birisi Bfa'nın belli RAID ve dungeonlarını sololayabilir veya parti bulabilirken, siz düşük level ile bulamayacaksınızdır.

Uzun lafın kısası, imkansız değil ama zorlayıcı olacaktır sizin için.

Normalde bu kadar karamsar olmam ama shadowlands olgunluk dönemine girdi. 9.1.5 patch ile tam yarısına geldi expansion. Halihazırda kasanlar kastı, early content vurgunu yapanlar yaptı bitirdi. Birçok şey piyasada çok bulunduğu için değer kaybetti bile. O yüzden oyunun şu anki durumunda auction House'da bir şeyler satmayı düşünmek yerine, daha az ama garanti gelir yöntemi olan, crafting yapıp, craftladıklarınızı NPC'lere satarak para kasmanız gerekiyor. Ki shadowlands de almayacağınız için biraz sıkıntılı bir durum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eğer olur da shadowlands'i de almayı düşünürseniz, yukarıda yazdıklarımı tamamen unutun. Full level bir karakter ile (mümkünse druid) günde 2-3 saat ile 5-6 günde çok rahat 1 token kasabilirsiniz. Tabii sürekli aynı şeyi yapmaktan sıkılmamak şartı ile :)

Normalde oyundan WoW token hariç bir gelir elde edilmesi yasak. Yani hesap banlanması vb durumlar olabilir. Ama bir sürü WoW Gold satan siteler mevcut. Abartı olmadığı sürece çok fazla dikkat edeceklerini sanmıyorum.

1) oyun içi Gold kasıp gerçek para karşılığı satabilirsiniz.
2) oyun içi WoW token alıp, bu tokenlar ile insanlara Blizzard oyunları satabilirsiniz. (size ödeme yapan kişiyi friende ekleyip Blizzard üzerinden istediği oyunu hediye gönderebilirsiniz.)
3) genelde çok rastlanmıyor ama hesap kastıran, achievementlar için gerçek para ödemeyi kabul eden kişiler mevcut.

En bilindik gelir elde etme yöntemleri bunlar. Mesela ben bizzat yaşadım. Oyundan hiç tanımadığım bir İsveç'li oyuncu, biz hiçbir Boost yapmamamıza rağmen, zor bir achievement için guildimize 400 euro teklif etti. 4 hafta süren ve her hafta farklı farklı görevler yapılmasını kapsayan bir achievement. Yapmadık, öyle bir zamanımız yoktu orası ayrı ama çıkabiliyor böyle şeyler. Yine de bu gerçekten zor denk gelir. Buna güvenerek yola çıkmayın yani :) 14 senedir oynuyorum, 1 kez denk geldim...

Ama eğer arkadaşlarınız ile oynarsanız, boostingde iyi para var. RAID ve dungeon Boost satarak sağlam Gold kasabilir ve yukarıdaki yöntemlerle paraya çevirebilirsiniz.

1 token = 13 euro bu arada. Yaklaşık 290.000-300.000 Gold civarındaydı en son.

Sağlam bir mythic Boost için 7-8 arkadaş veya tanıdık olmanız çok avantajlı olur. Guild olarak da yapılabilir pekala aranızda anlaşabiliyorsanız. Standart 9 veya 11 kişilik RAID takımı kurarsınız 2+2+7 gibi. 2 tank 2 healer 7 dps gibi. 2-3 kişiyi aynı anda boostlarsanız, kişi başı 200k ile 1M arası ücret almanız mümkün RAID'e göre. Hele acihevement veya binek düşürme de varsa işin içinde RAID başı 1 milyon kasabilirsiniz. RAID'lere bir karakter ile haftada 1 kez girebiliyorsunuz çünkü. Aylık 4 milyon eder. Kişi başı (7-8 kişi olarak varsaydım )500K-600k eder.

Token'a çevirirseniz 26 euro. Gold satarak vs çevirirseniz ortalama 20-30 euro demek bu da. 4-5 karakteriniz varsa Full Gear ve hepsiyle aynı Boost'u satsanız, 80-120 euro demek kabaca. Çok rahat 200-300 TL'yi bulur 5'e bile katlayabilirsiniz günümüz döviz kurunu düşünürseniz.

Tabii bunun için en önemlisi sizin oyuna dibine kadar hakim olmanız ve zamanınızın olması.

Net bilginiz için sağ olun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı