Wraith Cooler Soğutucu Termal Macun Kalitesi

Zelaroth

Kilopat
Arkadaşlar yeni Ryzen işlemci aldım, halihazırda soğutucunun altına macun sürülü halde elime ulaştı fakat elimde de harici olarak performanslı termal macun mevcut ve bana sürülü gelen macunun kalitesi nedir acaba? Bir de elimdeki macunu sürmem gerekirse şayet soğutucunun altındaki macunu nasıl temizleyebilirim en basit şekilde? Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu ile gelen termal macunu kullanırsın. Stres testlerini uygularsın ısı değerlerini kontrol edersin ilk başlarda bir sorun gözükmeyecektir yani değerler normal gelecektir. Aylık periodlar şeklinde stres testlerine devam edersin ne zamanki ısı değerleri sapıtmaya başladı soğutucunu söküp işlemci üzerini ve soğutucu altını bez ile temizlersin (bununla alakalı tonlarca video var çok basit). Daha sonra sendeki macunu sürer devam edersin :D.

Stok soğutucu ile gelen termal macun çok çabuk kuruyor. İşlemciye yapışıyor. Soğutucuyu sökmeye kalktığınız da işlemci ile beraber geliyor ayak kapalı olsa bile. O yüzden tavsiye etmiyorum.
Peki nasıl temizleriz en basitinden soğutucu altındaki termal macunu acaba? Elimde şuanda Zalman'ın performanslı macunu var hali hazırda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı