Wraith E-Sports'taki ürünler gerçekten kalitesiz mi?

egeyiite

Centipat
Hayırlı forumlar. Arkadaşlar, kafamı gerçekten kurcalayan bir konu var. Bir kitle var ve sürekli özellikle Wraith'teki ürünlere "Çin malı, kalitesiz, 5 para etmez" tarzı şeyler söylüyorlar. Belli bir noktada haklı olabilirler ancak örnek versem daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. Mesela SteelSeries Apex Pro mekanik bir klavye ve fiyatı Türkiye'de 8.000 TL. Şimdi bu fiyata Wraith'ten bir ürün söyleyeyim: Iqunix EZ63. Şimdi bu dediğim kitle, bu iki ürünü aynı fiyat olmasına rağmen ve kağıt üstünde Iqunix 5 kat daha iyi bir ürün olmasına rağmen "O zaman e-sporcular neden Iqunix kullanmıyor?" argümanıyla kötülemeye çalışıyorlar.

Veya başka bir örnek; Logitech G PRO X Superlight 2 ve WLmouse Beast X serisi. Bu kitle, kağıt üstünde BeastX'in daha hafif, daha sağlam (magnezyum kasa) olmasına rağmen aynı şeyleri söyleyerek BeastX'e çöp muamelesi yapıyor.

Gerçekten bilmek ve öğrenmek için soruyorum, bilen arkadaşlar söylesin: Gerçekten böyle mi sizce? Sizce e-sporcular kullanmıyor diye ürün kötü veya kalitesiz mi oluyor? Başlıkta Wraith e-Sports yazdım ama konunun Wraith'le bir alakası yok, sadece Türkiye'ye bu ürünlerin çoğunu Wraith getirdiği için öyle yazdım.

E sporda bir süre sonra işin içine takım sponsorları işin içine girebiliyor ve yanlış degilsem ATK mesela wolves e spora sponsor olmuş bir şirket yani Çin malı olduklarından marka satmıyorlar ürün satıyorlar ve iqunix ez 63 kullanan e sporcu var diye biliyotum.

Hocam bunun bende az çok farkındayım ama e-Sporcu konusundan bağımsız olarak mesela Wraith W75 klavye kötü bir ürün mü?
Tüm ürünler hakkında bilgim yok fakat incelemesi yapılmış, kalitesi bağımsız kişilerce onaylanmış ürünlerin sırf birileri reklamını yapmıyor diye kötü olduğunu düşünmüyorum. Örneğin ben Fifine H9 kullanıyorum kulaklık olarak. Hiçbir yerde reklamını görmedim ama hayatımda kullandığım en iyi F/P kablolu kulaklık diyebilirim. Aynı fiyata gidip Blackshark V2X de alabilirdim ama marka takıntım yok.

Kağıt üstünde yazan veriler malzema kalitesi iyi ve kroniği yoksa iyidir ilk 2'si tamam ama 3.sünü tam bilmiuorum bakman lazım ona ve mümkünse YouTube'dan bakma Wraith çok sponsorlu YouTuber'ı var ve tam olarak tarafsız olmayabiliyorlar reklam yaltıkları için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı