WW2/Sovyet Orta Tankları Üzerine Muhabbetler

Bilmiyorum falan diyorsanız ayıp ediyorsunuz, gayet iyi anlıyorsunuz bu işlerden.
Açılı zırh mantığının en iyi yansıtıldığı tanklardan biriside "T-44 ve T-44-100", T-34'ün geliştirilmiş versiyonudur.

Orta tank lakin ağır tanklara bedel bir tasarıma sahip. Karşısına çıkan tanklara gösterdiği efektif zırhı bu aracı çok iyi yerlere getirdi. 85'lik modellerinde D-5T ve diğer geliştirilmiş T-34-85 topunu kullanmakta idi, daha sonra 100'lük modeller üzerinde D-10T topu denendi ve işe yaradı. Bu topun takılmasının ardından taret zırhını 10 mm civarında incelttiler. Bu D-10T topu 47 model T-54'ler de kullanılıyordu ve üzerinde geliştirmeler yapılmıştı. 49 ve 51 model T-54'ler APDS ve HEAT-FS mühimmat kullanabilmek için modernize edilmişti.

Evet, Amerikan M1'lerine yenilerek (T-90'dan bahsediyorum. T-90AM hakkında bilgim yok. Gelişmiş versiyonu falansa bilmem )
Hocam T-90A'lar nerede M1'lere yenildi?

T-72'ler M1'lere yenilmiştir, T-90A'lar değil. Bu normaldir çünkü aralarında büyük teknolojik farklar vardır. Daha sonra T-90'lar ve T-90A'lar geliştirilmiştir. Belki bilmiyorsun ama dünyanın en kötü tanklarından birisidir M1'ler, M1A2'ler ve modernizeli versiyonları. Rusya kendi topunu üretiyor, ABD ise Almanlardan aldığı L/44 topunu lisans altında kullanıyor.

Bu ABD çok saçma bir ülkedir ama ekonomiyi elsiz idare edebilmektedir.

Zaten belirtmişsiniz, yeni gördüm yorumunuzu.

Ha M1'lerin yendiği T-72 miydi. Pardon pardon, aklım karıştı Uzun zamandır bu konular hakkında konuşacak birilerini bulamıyordum. Unutmuşum hep

İfadeler: GKD
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…