Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda genişleme yuvası olarak (PCI, PCI Express) sadece 1 adet X16 slot var. Herhangi bir aparat vs. kullanarak bu slota hem ekran kartı hem de 4 port USB 3.0 X1 kartı bağlayabilir miyim?
Evet hocam. Genelde Mining yapanlar bu şekilde yapıyor ama bant genişliği daha az olur. O aparatlara da Riser deniliyor. Boşta bir X1 slot olması lazım. Yoksa sıkıntı yapabiliyor.
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda genişleme yuvası olarak (PCI, PCI Express) sadece 1 adet X16 slot var. Herhangi bir aparat vs. kullanarak bu slota hem ekran kartı hem de 4 port USB 3.0 X1 kartı bağlayabilir miyim?
Oem Riser V009S Plus Yükseltici Pcı-Express X1 To X16 Mining en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
Oem Riser V009S Plus Yükseltici Pcı-Express X1 To X16 Mining en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
Riser gördüm bayağı araştırdım onları da sanki bunlar sadece ekran kartı için gibi geldi farklı bir şey bağlantısını destekliyor mu onu merak ediyorum ben de. Alıp da X1 USB kartı bağlayamazsam boşuna almış olacağım deneyen emin olan vardır belki diye danışayım dedim.
https://www.hepsiburada.com/alfais-4538-pci-e-express-4-port-usb-3-0-kart-pm-HB0000044MMI Elimde bundan var bunu besleyebilirim. Riser çoklayıcı alıp X16 slota taksam ve 2 riser alıp birine bu Hub'ı birine de ekran kartını taksam ikisini de çalıştırır mı yoksa bu riserlar ve çoklayıcılar sadece birden fazla ekran kartı takmak için mi kullanılabilir? Bu sorunun net cevabını bilen çıkarsa ona göre bakacağım.
Haklısınız. Monitörü onboarda bağlayıp BIOS'tan ayarı ona göre ayarladım. Slot boşken normal açıldı bilgisayar X1 kartı X16'a slota takınca açılmadı. Bu şekilde bile sıkıntı çıkıyorsa riserla çalışmaz.