X4 860K ve GTX 650 Ti Boost sisteme takviye önerisi

Bu sisteme sadece SSD alınır benim görüşüm.
Evet bu konuda katılıyorum. Güzel bir SSD almak hem bu sistemin hızını artırır hem de gelecekte yeni sistem toplarken kullanabilirim.

i3 10100F 700TL ve anakarti 600TL= 1300TL. R3 3100 1000TL anakart 560TL+1560. 10100F alirsa daha ucuz ve performans olarak o kadar da fark yok.

Ben ikisinin fiyatları birbirine yakın diye hatırlıyordum. Sağ olun hocam. Bu durumda aşırı güçlü bir RAM almasına da gerek kalmaz. Rahatlıkla 2x8GB yapabilir.

Trendyol'da R3 3100 fiyati 900TL olmus fiyatlar neredeyse esit oluyor onu da alabilir 160TL fark olur anakartlar ile birlikte.

İkisi de alınabilir bana kalırsa. Intel'in geride kaldığı nokta nm değerleri. Lakin oyun tarafında verimli bir işlemci. Besleyicilik konusundaysa kesin bir şey diyemem.

i3 10100F 700TL ve anakarti 600TL= 1300TL. R3 3100 1000TL anakart 560TL+1560. 10100F alirsa daha ucuz ve performans olarak o kadar da fark yok.
Hocam bu bütçe ile sıfır sistem toplamaya hiç niyetim yok çünkü sistem toplamayı ileride düşünüyorum. Bu bütçe ile yalnızca takviye yapılmasını uygun görüyorum.

Şu anda indirimde 700TL ye i3 10100f işlemci bulunabiliyor. 600TL de anakart alırsanız 1300TL eder. Bütçeyi biraz artırıp 8GB RAM ve 480GB SSD alınabilir. Yada bütçeyi zorlamadan 8GB RAM ve 240GB SSD alıp şuanki harddiskinizi depolama olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Böyle bir kombin düşündüm. Görüşünüz nedir?

Hocam RAM'ler ileride direk çöp olacak kullanamayacaksınız upgrade etmeniz durumunda.
Hocam RAM'ler ileride direk çöp olacak kullanamayacaksınız upgrade etmeniz durumunda.

Yeni sistem almanız durumunda*

Hocam RAM'ler ileride direk çöp olacak kullanamayacaksınız yeni sistem almanız durumunda.
Evet biliyorum ancak 8 GB RAM yetersiz geliyor. Ve yeni sistem toplamaya başladığımda bu bilgisayardaki çoğu bileşen satılığa çıkacak. RAM ve SSD'den başka masrafsız ne tip bir takviye yapılabilir?

Evet biliyorum ancak 8 GB RAM yetersiz geliyor. Ve yeni sistem toplamaya başladığımda bu bilgisayardaki çoğu bileşen satılığa çıkacak. RAM ve SSD'den başka masrafsız ne tip bir takviye yapılabilir?

Yapamazsınız hocam ya sistemin temelini değiştirceksiniz ya da yıkık temelin biraz daha gitmesi için masrafa girişeceksiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı