X5460 ve HD7850 için 450W PSU yeter mi?

cruzerblade1X

Hectopat
Bu sistem için FSP450-60APN 450W güç kaynağı ve Dark Freezer X90 soğutucu aldım. Güç kaynağı yeterli olacak mı? Ayrıca bu soğutucu ile X5460 70C'ye kadar çıkıyor BIOS modlu olmasına rağmen 2 bakır telli soğutucunun etkisi az mı fan hızı stok fana göre az geldi. ECS G41T-M7(v1.0) anakartta fan hızını manuel olarak ayarlamayı denedim fakat değişkenler çok yabancı geldi neye göre azalıp arttığını anlayamadım. Şu an eski 300W güç kaynağı ile çalışıyor soğutucuda hiç ses yok fakat güç kaynağı biraz sesli çalışıyor yük altında. Yeni alacağım güç kaynağına geçince soğutucunun etkisi artar mı? Yardımcı olabilecek varsa bu sorulara çok sevinirim.

2 borulu soğutucunun stok fandan farkı kule olmasıdır. X serisi çok ısınan işlemcilere en az 3 borulu gerekiyor.
Isınma konusuna gelirsek Xeon dayanıklı bir işlemcidir 85 derece yükte çalışabilir.
Anakart fazları o işlemciye kıl payı yetecektir E5450 daha iyi olurdu.

Cpu Ratio ayarını sabit değil Auto da bırak, işlemci soğtucusu yönü değiştirmek iyi olabilir fan aşağı bakacak şekilde X90 montajı yapın.

70 derece normal yükte açıkçası.

Soğutucunun montajına baktığımda RAM'lere dönük takılıyordu. Aynı şekilde montajını yaptım. BIOS'tan CPU Smart fan Control seçeneğini kapattım fan daha hızlı şu an sesi de yok boşta 50C'ye indi durumu iyi şu an. FSP450-60APN PSU aldım Sapphire HD7850 1GB GDDR5 256 Bit ekran kartı ile sorunsuz çalışıyor. E5450 ile X5460 arasında güç ile performans farkı orantılı mı sizce?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı