X5460 Yükte 100 Derece Olması

• Konuyu başlatan cunepp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.112

cunepp

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. 2-3 gün önce X5460 aldım ve bugün anakarta taktım. Fanları vs termal macununa kadar her şeyiyle düzgün taktım fakat oyuna girdiğimde işlemci 99-100 derece arasında ve hiç inmiyor. Sistem boşta iken 45-50 derece arasında gidip geliyor. Ekran kartının darboğaz yaptığını biliyorum fakat sıcaklık yüzünden oyun oynanmıyor bile, sürekli olarak drop yiyorum. Soğutma fanı olarak bakır soğutucu fan kullanıyorum, termal macun olarak da 25 TL'ye internet kafeden S-300 termal macunu aldım. Sizce sorun neyden kaynaklı? Fan vs her şey yerinde oturmuş durumda, oturmamazlık vs yok. İşlemcide sorun olabilir mi? Eğer işlemcideyse sorun olursa anakart ve işlemciyi değiştireceğim artık miladı doldu yapıcak bir şey yok, sadece soruyorum sorun neyden kaynaklanıyor merak ediyorum.

rararararar-min.jpg

Modlu BIOS kurmadıysanız onu kurun. Düzelmez ise kule tipi bir soğutucu alın.

bios modlu hatta Windows 10 kullanıyorum modlu olmasaydı Windows 10 u da kuramazdım. Q9300 takıp denedim maksimum 64-65 dereceleri gördü işlemcide sorun var heralde. Cevaplarınız için teşekkürler artık 775 pin den kurtulmanın vakti geldi bence.

Değiştirmek istiyorsanız yeni nesile geçmeniz daha iyi olacaktır. Fakat o sıcaklıkları görmemeniz gerekiyor mutlaka bir yerde yanlışlık olmalı.

Hocam x5460 bende de var ama max 70 dereceyi görüyor hemde normal stok fanı ile sen fan tırnaklarını kırmış olabilirsin yada takamıyor olabilirsin.

Baktığımda tırnaklarda veya pinlerde sorun yok fan doğru macundan sebep olabilir yarın diş macunu ile tekrar denerim

Değiştirmek istiyorsanız yeni nesile geçmeniz daha iyi olacaktır. Fakat o sıcaklıkları görmemeniz gerekiyor mutlaka bir yerde yanlışlık olmalı.

Öyle yapıcağım gece gece tam bakamamış olabilirim yarın diş macunu ile tekrar deniyeceğim fanı vs tekrar kontrol ediceğim

Diş macununu önermem, onun yerine max. 50₺ ye kaliteli macunlar var. Onlara bakabilirsiniz.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi x5460 işlemci anakartına uygun değil. Bu yüzden de sadece 100 derece görünüyor. İşlemci yük altında ya da değil sıcaklık değerleri düzgün okunmuyor. Modlu BIOS yüklemen gerekecek.
Biraz forumda gezinirsen bulabilirsin. Daha önce bununla ilgili defalarca konu açıldı. :)

Diş macununu önermem, onun yerine max. 50₺ ye kaliteli macunlar var. Onlara bakabilirsiniz.

Valla kafaya koydum o ısı 70 80 derecenin altına insede işlemciyle anakartı değiştireceğim, o yüzden bir de gidip 50 tl vermeye bu işlemci için gerek yok, sadece nasıl olucak değerler onun için deniyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı