X550JK 4GB için SSD mi, 8GB RAM mi?

BlueShift

Hectopat
Merhaba, ben Asus x550jk xo012d kullanıcısıyım. İşletim sistemim orjinal Lisanlı Win 8.1 Embedded. 4GB lık modeline sahibim neyse gelelim konuya. GTA 5 bir yerden sonra ısınmadan dolayı kasıyor. Isınma nedenini RAM yetmezliğine bağlıyorum ancak bazıları SSD RAM den daha iyi diyor. Arada kaldım bayram harçlığıyla 8GB RAM mı alayım yoksa Kingston 120GB V300 Sata 3.0 Cache SSD Okuma ve Yazma 450 MB. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5 gibi bir oyunda hele ki söz konusu GTA 5 ise kesinlikle 4 gb ram yeterli değil fps droplar meydana getiriyor. Isınma sebebiniz ram olamaz mantıklı düşünürsek. Evet ssd yeri gelince ram yerine tercih edilebilir bir ürün ama ram miktarınız 4 gb iken tercih edilmemesi gerek bunun yerine ram yükseltmesi yapmanız gerekmekte.

Ayrıca ram miktarını 12 gb yapmak zorunda değilsiniz oyun anlamında sizin için bir artısı bulunmamakta 8 gb kesinlikle yeterli.

Isınma konusuna tekrar dönersek cihazın temizliği yapılıp termal macun yenilenmesi yapacağınız bütün upgrade işlemlerinden daha faydalıdır.

Son olarak şunları söyleyebilirim ısınma sebebiniz ram değil, toplamda 8 gb bellek sahibi olmanız günümüz için kesinlikle yeterli, ssd modeline gelecek olursak en vasat ssd modellerinden birinden bahsediyorsunuz aslında biraz daha paraya kıyılıp çok daha performanslı ve fiyatını hakeden samsung 850 evo almak mümkün.

Geri yollarken hdd'yi tekrar takar yollarsınız ki sosyalde onlarca arkadaşımız ssd takıp servise yolladıklarından ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarından bahsediyorlar. HDD Caddy kullanmak isteyip optik sürücü kısmını sökmek isterseniz evet garanti dışı kalmakta fakat yollamadan önce eski haline monte ederek gönderebiliyorsunuz kısacası garanti konusunda düşünmenizi gerektirecek herhangi bir durum yok.

Termal macun konusuna gelirsek ben bunu ne kadar anlatmaya çalışsamda bir rehber video kadar yararlı olmayacak youtube üzerinden sayısız rehber video bulabilirsiniz.

Sizi bulmuşken bir soru daha sorayım :) benim wifi chipsetim ralink ve hiç bir ağa bağlanamıyorum garantiye göndermeye korkuyorum çünkü asus un garantisine küfür eden tanıdıklarım var ne yapmalıyım?

Sizi bulmuşken bir soru daha sorayım :) benim wifi chipsetim ralink ve hiç bir ağa bağlanamıyorum garantiye göndermeye korkuyorum çünkü asus un garantisine küfür eden tanıdıklarım var ne yapmalıyım?
WiFi driverlerinizin en güncel sürümünü indirip kurun. Yapamazsanız Driver Booster 2 kurabilirsiniz, işinizi görür. Ayrıca kesinlikle Ram almalısınız. Bilgisayarınızdaki SSD performansa etki etmez, sadece siyah ekranlarda daha az beklersiniz. Fakat Ram Fps'yi etkiler. 8gb Ram olsun. Sonra para bulursanız, SSD alırsınız. Bir de SSD'yi dvd okuyucu boşluğuna takan tanıdıklarım var. Garantiye gidecekse çıkarır, onun yerine dvd okuyucuyu geri takarsınız. Farketmezlerse garanti devam eder :D

Yanlış driver kuruyor olabilirsiniz. Driver Booster 2 kurun deneyin. Olmazsa donanımsal bir sorun olabilir, garantiye gönderirsiniz. Bilgisayarınızı 2-3 katlı bir binanın çatısından attıysanız, kablo çıkmış olabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı