X550JK Dota 2 Takılma Problemi

berklim

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarım 1 aylık ve 1 ay içinde fazla kullanamadım. İlk aldığım zaman dota yükledim zaten oyunda anlamını bilmediğim takılmalar oluyor HDD ile alakalı olabilir mi tam karar da veremedim açıkçası. GPU'dan baktığımda Nvidia 850m devrede gösteriyor combatta 15 FPS ye düşüyor. Benchlerden baktığım kadarıyla minimum 60 FPS diye gösteriyor bu ekran kartıyla. Derdime derman bulursanız sevinirim iyi günler. :)

Bilgisayar çok ısınıyor mu ? Fazla ısındığından dolayı anlık çalışmayı durdurabilir.

Ekran kartı sürücüsünü silip tekrardan güncel olanı yükleyin.

Konsola "net_graph 1" yazarak buradan FPS değerlerini takip edin. Sorun devam ederse bilgilendirin tekrardan.

Leptobun Dota 2 gibi oyunda kasma imkanı olamaz. Sürücülerin güncel deildir. SSd kullanmanızı tavsiye ediyorum. Dota 2 de şuan kasıyor diyosunuz. GTA 5 yükleseniz sonuc ne olur bilemiyorum. Bu modeli kötülemeyi bırakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücülerin hepsi güncel, o kadar para verdiğim bilgisayara neden yerin dibine sokayım? Ben de sizin gibileri anlayamıyorum kusura bakmayın da ilginçsiniz. Kasıyor arkadaşım. Yalan borcum mu var ?

Bilgisayar fazla ısınmıyor. Sürücülerim güncel. SSD zaten düşünüyorum bakalım. Net_graph 1 yerine DotA 2'in içinden fps görme vardı oradan bakıyordum. Aynı sürücüleri silip kurmayı deneyecem. Teşekkürler :)

Sanırım herkesde bu sorun var. Modeli kötülemek değil kardeşim, donuyor.
X550jx aldım geçen hafta bende de her oyunda aynı sorun var. Çözümü bulunmuyor.
Isı değeri oyunlarda cpu 70-75, gpu 60-65 arası.
Driverlarla alakası yok. Kaç kere işletim sistemi değiştirdim hepsini güncelledim sorun çözülmüyor.
İlla ekstra 300tl verip ssd mi takmak gerekiyor ?

Merhaba, bilgisayarın dota 2 oynatabilecek güçte, kasma şansı yok. Problem bilgisayar güç tasarrufu modunda olduğu için olabilir. Oyunu bilgisayar şarza takılı iken oynamayı dene.

Açıkçası aynı sorunu ben LOL de yaşıyorum SSD'ye kurmuştum takılmalar yoktu sonra HDD ye kurdum yer kalmadığı için. Takılmalar başladı 260 FPS alıyorum fakat ani donmalar olunca 20 FPS'e düşüyor. Sonra fark ettim ki güç ayarı dengeli olarak ayarlanmış, yüksek performans olarak ayarladım ani donmalar dursa da takım savaşlarında yine kasmalar oluyor.
Bu sorun CS GO'da da var. Bu gün Windows 10 yükleyeceğim inşallah düzelir. Ayrıca GTA 5 oynarken hiç bir donma yaşamıyorum.
  • Ekran Kartı driverlarını tamamen kaldır CCleaner ile temizle reset at ve tekrar sürücüleri kur. Güncel sürücüler geforce.com da var.

Açıkçası aynı sorunu ben LOL de yaşıyorum SSD'ye kurmuştum takılmalar yoktu sonra HDD ye kurdum yer kalmadığı için. Takılmalar başladı 260 FPS alıyorum fakat ani donmalar olunca 20 FPS'e düşüyor. Sonra fark ettim ki güç ayarı dengeli olarak ayarlanmış, yüksek performans olarak ayarladım ani donmalar dursa da takım savaşlarında yine kasmalar oluyor.
Bu sorun CS GO'da da var. Bu gün Windows 10 yükleyeceğim inşallah düzelir. Ayrıca GTA 5 oynarken hiç bir donma yaşamıyorum.
  • Ekran Kartı driverlarını tamamen kaldır CCleaner ile temizle reset at ve tekrar sürücüleri kur. Güncel sürücüler geforce.com da var.

GTA 5 HDD'ye mi kurulu peki ? SSD almak asus notabooklarda oyun oynamak için mecburiyet midir?

Valla ben pili çıkarıp sarjda kullanıyorum. Zaten onun etkisi olur mu yine de performans ayarının şu an yüksek performansa aldım. Deneyeceğim hayırlısı bakalım. Driverleri silip tekrar kuracam bu da olmazsa çok teşekkür ederim :)

65 dereceyi aşmayan işlemci sizin dediğiniz gibi yapınca 75'in altına düşmedi. Performans artışını hissettim sanırım. Çok teşekkür ediyorum herkese :)

Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi gibiydi sanki ani donmalar tek tük oldu. Bu sefer gpu 60-65 arası, cpu ise 75-79 arasıydı. Oyunda fps olarak basede 60 combatlarda en düşük 30-35 aldım.(yüksek performans da)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı