X570 anakart almak mantıklı mı?

Just

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi günler. Başlıkta da belirttiğim gibi X570 anakart almak mantıklı geliyor mu size? Alacağım sistem oyun için olacak özellikleri R5 3600 2*8 RGB 3200 MHz TUF Edition RAM 1TB Seagate HDD 250 GB 860 Evo MSI 1660 Super Gaming X MSI X570 Edge olacak. Overclock yapacağımı hiç zannetmiyorum ilerde de 7. veya 9. nesile geçeceğimi de zannetmiyorum. İleriye dönük diye alacaktım ama zaten 2020'de soket değişecekmiş bunun yerine anakartı düşürüp ekran kartını upgrade etsem nasıl olur? Oynadığım oyunlar: CS:GO, PUBG, R6, AC: Odyssey gibi oyunlar buna göre sistem ve 1700 TL civarı bir de monitör önerebilir misiniz? Aklımda MSI Optix var ama ghosting ve renklerinde sorun var diyorlar, bu konu hakkında bir şeyler yazarsanız sevinirim.

2020'de soket değişecek diye işlemcinizi değiştirmenize gerek yok. Ryzen 5 3600 size uzun yıllar yetecek güçte bir işlemci. Eğer DDR5 RAM'ler çıkarsa ve sisteminiz yetersiz gelirse o zaman değiştirirsiniz.

Anakart Sistemin bütün bileşenlerinin takılı olduğu bir bileşen. Almışken düzgün bir şey alın. X570 fazla geliyorsa iyi bir B450 serisi anakartta alabilirsiniz.

En kötü B450 alıp OC yapabilirsin. Zaten soket değişicek. Lakin ileride yeni sokete geçmem Ryzen 7(3800x max) serisi veya Ryzen 9 (3950 max) takarım diyor iseniz alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı