X99A Intel i7 6950X GTX 1080 Sistem Önerisi

Metin ATASOY

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba arkadaşlar, normalde CBR 250RR için para biriktirmiştim fakat özel mesele için motordan vazgeçtim. Ben de kendime ciddi anlamda tam bir oyun makinesi toplamayı düşünüyorum, stream ve YouTube işi yapmayı da düşünüyorum. Bu yüzden güçlü bir makine toplamam gerekiyor. Beni yarı yolda bırakmaması için de sizden yardım istiyorum.
  • Anakart: MSI X99A Godlike Gaming Carbon
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1080 8G
  • İşlemci: Intel i7 6950X
Bu işin profesyoneli olmadığım için RAM, işlemci soğutucu, kasa, SSD ve monitöre karar veremedim. RAM olarak 32 GB düşünüyorum, yeter ve artar diye düşünüyorum. FaceCam için de güzel çekim yapacak kamera da önerebilirseniz güzel olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem çok abartılı ama teknoloji hızla gelişen bisey şimdi ,4790 vardı k çıktıyani 6950x alırsın 7950 x çıkar falan felan ama paranız varsa guzel canavar iyi sosyal ler ,;)

Ciddiye alarak cevap yazıyorum, umarım hayali konu değildir.

Intel Core i7-6900K (*6850K'da rahatlıkla tercih edilebilir.)
MSI X99A GAMING 9 ACK
Corsair DDR4 32GB(4x8GB) Vengeance LPX 2400MHz (3200 MHz veya daha yüksek frekanslı bir modelde seçilebilir.)
Gigabyte GeForce GTX1080 XTREME GAMING SLI (2 Adet) / Veya Ocak ayında çıkacağı söylentisi dolaşan GTX 1080 TI'ı bekleyebilirsin veya Pascal Mimarili Titan X'in Türkiye'ye satışa açılmasını bekleyebilirsin. (Nvidia kendi sitesinden satıyor.)
*** Olabilir mi bilmiyorum fakat 2 adet sıvı soğutmalı ekran kartı alabilirsen daha iyi olur. MSI'ın Sea Hawk modeli gibi, çünkü hava soğutmalı SLI sistemde kartlardan biri daha sıcak çalışıyor.
WD 1TB Blue 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM
Samsung 950 Pro 256GB
Corsair Hydro Serisi H115i Extreme Performance Intel/AMD İşlemci Uyumlu Sıvı Soğutucu Sistemi
Thermaltake Core V71 Full Tower
Thermaltake Toughpower Grand 1050W 80+ Gold ATX 14cm Fan Power Supply
ASUS 27" PG27AQ Gaming, 4K, IPS G-sync Monitör

Monitör dahil 20.000 TL ediyor. Oyun için bundan fazla bir sistem israfa kaçar.

Herkese merhaba arkadaşlar, normalde CBR 250RR için para biriktirmiştim fakat özel mesele için motordan vazgeçtim. Ben de kendime ciddi anlamda tam bir oyun makinesi toplamayı düşünüyorum, stream ve YouTube işi yapmayı da düşünüyorum. Bu yüzden güçlü bir makine toplamam gerekiyor. Beni yarı yolda bırakmaması için de sizden yardım istiyorum.
  • Anakart: MSI X99A Godlike Gaming Carbon
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1080 8G
  • İşlemci: Intel i7 6950X
Bu işin profesyoneli olmadığım için RAM, işlemci soğutucu, kasa, SSD ve monitöre karar veremedim. RAM olarak 32 GB düşünüyorum, yeter ve artar diye düşünüyorum. FaceCam için de güzel çekim yapacak kamera da önerebilirseniz güzel olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kasa, monitör haricinde klavye, mouse, kulaklık, işletim sistemi gerekli mi? Bunlar için tam bütçe nedir?

Kasa, monitör haricinde klavye, mouse, kulaklık, işletim sistemi gerekli mi? Bunlar için tam bütçe nedir?
Yaklaşık 27000tl bütçem mevcut fakat hepsinide harcamak istemiyorum sistem için 24-25bin tl'den fazlasını harcamayı düşünmüyorum klavye,mouse ve kulaklığım mevcut.Fakat ekstra olarak bir tane sağlam mikrofon ve webcam almayıda düşünüyorum.Onur_Korkmaz arkadaşımız çift ekran kartı takmamı önermiş fakat çift ekran kartı bana fazla gibi geldi.

Ciddiye alarak cevap yazıyorum, umarım hayali konu değildir.

Intel Core i7-6900K (*6850K'da rahatlıkla tercih edilebilir.)
MSI X99A GAMING 9 ACK
Corsair DDR4 32GB(4x8GB) Vengeance LPX 2400MHz (3200 MHz veya daha yüksek frekanslı bir modelde seçilebilir.)
Gigabyte GeForce GTX1080 XTREME GAMING SLI (2 Adet) / Veya Ocak ayında çıkacağı söylentisi dolaşan GTX 1080 TI'ı bekleyebilirsin veya Pascal Mimarili Titan X'in Türkiye'ye satışa açılmasını bekleyebilirsin. (Nvidia kendi sitesinden satıyor.)
*** Olabilir mi bilmiyorum fakat 2 adet sıvı soğutmalı ekran kartı alabilirsen daha iyi olur. MSI'ın Sea Hawk modeli gibi, çünkü hava soğutmalı SLI sistemde kartlardan biri daha sıcak çalışıyor.
WD 1TB Blue 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM
Samsung 950 Pro 256GB
Corsair Hydro Serisi H115i Extreme Performance Intel/AMD İşlemci Uyumlu Sıvı Soğutucu Sistemi
Thermaltake Core V71 Full Tower
Thermaltake Toughpower Grand 1050W 80+ Gold ATX 14cm Fan Power Supply
ASUS 27" PG27AQ Gaming, 4K, IPS G-sync Monitör

Monitör dahil 20.000 TL ediyor. Oyun için bundan fazla bir sistem israfa kaçar.

20.000 TL sisteme 256 GB SSD ve 1TB Harddisk. :D

Yaklaşık 27000tl bütçem mevcut fakat hepsinide harcamak istemiyorum sistem için 24-25bin tl'den fazlasını harcamayı düşünmüyorum klavye,mouse ve kulaklığım mevcut.Fakat ekstra olarak bir tane sağlam mikrofon ve webcam almayıda düşünüyorum.Onur_Korkmaz arkadaşımız çift ekran kartı takmamı önermiş fakat çift ekran kartı bana fazla gibi geldi.
24.000-25.000 TL için hiçte öyle değil :). Neyse, benim önerim bu;

İşlemci: İ7 6900K
Anakart: MSI X99A Godlike Gaming Carbon
RAM: Corsair Vengeance LPX 32 (4x8) GB 2400 Mhz (2 tane, bu 64 GB eder.)
Ekran Kartı: 2 tane MSI GTX 1080 Gaming X
SSD: 2 tane Sandisk Ultra II 960 GB (1920 GB eder, neredeyse 2 TB)
SSD: Samsung 950 Pro 512 GB (Bu SSD ile mükemmel hızlara ulaşırsınız)
Kasa: Deep Cool Genome Custom Sıvı Soğutmalı Kasa (Bu kasada önceden eklenmiş Custom Sıvı Soğutma bulunuyor.)
Güç Kaynağı: Seasonic 80+Platinum 860 W
Monitör: Acer Predator XB281HKBMIPRZ 28 inç 4K G-Sync Monitör
Kamera: Logitech C920
Toplam 22.113 TL

Teknobiyotik'ten toplandı. Mikrofon ile pek aram yoktur. O nedenle önermedim. Sandisk SSD'yi 2 katına çıkarabilirsiniz isterseniz, toplam fiyata 1803 TL gibi bir artış olur, bu şekilde neredeyse toplam SSD kapasitesi 4,3 TB olur :).

Son düzenleme:
Sadece oyun oynayacaksan i7 6700K al. 6950X alırsan parana yazık olur. Bana biraz hayali sistem gibi geliyor ama neyse.

Bir de GTX 1080 alacaksan MSI'ın Sea Hawk serileri var ondan al.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı