Xbox almanın mantığı nedir?

Hocam Series X vergisiz fiyatı 9k.
Vergisiz fiyatı o şekilde olabilir ama vergisiz şekilde almıyorum ki ben o cihazı, şuan en düşük 16K'ya gördüm Series X'i o fiyata RTX 3060 veya biraz ekleyip Tİ alınabiliyor, yada elinde böyle bir sistem zaten varsa biraz bekleyip 4000 serisi bir kartlı sistemle al satta yapılabilir aklım almıyor Geforce Now+Macbook yada PC varken, Nintendo yine eyvallah yolculuklarda hayat kurtarıyor hafif incecik miss gibi oyunlar oynatıyor ama PS'ninde gözümde anlamı kalmadı özeller pc'ye geliyor ama en başından beridir hayatımda hiçbir zaman şuan bile xbox olayını anlamıyorum aklım almıyor şuan insanlar para olayından dolayı series s,x tercih ediyorlar eyvallah ama para sıkıntıları olmasa tercih etceklerini düşünmüyorum ne biliyim bende bir ön yargı bi soğukluk var xbox'a karşı belkide sorun bende?
 
Vergisiz fiyatı o şekilde olabilir ama vergisiz şekilde almıyorum ki ben o cihazı, şu an en düşük 16K'ya gördüm Series X'i o fiyata RTX 3060 veya biraz ekleyip Ti alınabiliyor, ya da elinde böyle bir sistem zaten varsa biraz bekleyip 4000 serisi bir kartlı sistemle al satta yapılabilir aklım almıyor GeForce NOW+MacBook'ya da PC varken, Nintendo yine eyvallah yolculuklarda hayat kurtarıyor hafif incecik miss gibi oyunlar oynatıyor ama PS'ninde gözümde anlamı kalmadı özeller PC'ye geliyor ama en başından beridir hayatımda hiçbir zaman şu an bile Xbox olayını anlamıyorum aklım almıyor şu an insanlar para olayından dolayı Series S, X tercih ediyorlar eyvallah ama para sıkıntıları olmasa tercih etceklerini düşünmüyorum ne bileyim bende bir ön yargı bir soğukluk var Xbox'a karşı belki de sorun bende?

O fiyata yurt dışından getirebiliyorsunuz eğer akrabanız varsa. Ama bu fiyattan da alacaksak daha küçük, televizyona bağlayıp büyük ekrana oynayabiliyoruz. Bu arada Series S şu an Türkiye fiyatı ile bile performansı çok iyi 8 bin TL'lik bir PC'ye göre. Aslında özetlemek gerekirse Xbox alıp hiçbirşeyini değiştirmeden uzun senelerce kullan mantığı, 4k ve televizyondada kullanmak ve küçük olması.
 
Ek olarak Türkçe olmayan oyunları PC'de yama ile Türkçe oynayabiliyoruz fakat Konsollarda bu olanakta yok sanırım sonrasında Playstation, Nintendo ve Xbox üzerindeki PC'de olmayan oyunları ise emulatörler yoluyla yine oynayabiliyoruz hatta ve hatta Zelda bile Türkçe yama eklenerek emulator vasıtasıyla PC ile oynanabiliyor yani ben konsol olayını hiçbir şekilde kaç yaşıma geldim hala anlayamadım, RTX 3060 Tİ Ekran Kartlı Masaüstü PC'in olsun bide ek olarak İş için bi Macbook'un olsun daha ne yani?

Bakış açısına göre mantıklı olabilecek bir yorum hocam bu. Birçok insan için de tam tersi masaüstü PC kullanmak için bir sebep yok. Benim gözümde bu zamanda masaüstü bilgisayara yalnızca ilgili ağır donanımlara ihtiyacı olan profesyoneller ve multiplayer PC özel oyunları oynayan ve klavye-mouse çevre bileşenlerine ihtiyaç duyan hardcore oyuncular için gerekli.

Eğer bilgisayara ihtiyaç varsa bir ultrabook çoğunluk için yeterli, hatta yapılacaklara göre değişmekle beraber bugünlerde birçok insanın PC ihtiyacını tabletler bile karşılar oldu. Hiç mobil bir alete ihtiyacı olmayan ve oyunu masaüstünde oynamak isteyen için tabii ki tek cihaz masaüstü mantıklı olur. Ama mobil bir alet çoğunluk için şart gibiyken ikinci bir bilgisayara ne gerek var? Casual bir oyuncu da zaten mobil bir bilgisayarı varken minimum 1000-1500 dolarlara oyun bilgisayarı toplamak yerine 300-500 dolara oyun konsolu alıp geçiyor. Konuyu genel konsol vs PC oyunculuğuna göre yorumluyorum, bu makas ülkemizde daha kapalı olduğu için bireysel diğer tercihlere kalıyor. Globalde ezelden beri oyun konsolda oynanır düşüncesi ve exclusive kültürüyle bütün konsolların belli bir albenisi vardı, 3 platformun toplamının bir masaüstü PC fiyatına denk olması da ayrı bir mevzu. Aslında yeni nesil cihazlar çıktığında Türkiye'de de böyleydi. Series S + PS5 Dijital RTX 3060'lı bir cihazdan epey daha uygundu zaten. Sonra bozuldu bu makas. Konsollar oyun için üretilen cihazlardır. Konforu da işin başka bir tarafı zaten.

Özetle kişiden kişiye göre değişen mantıklı setuplar var. Notebooka ihtiyacı olmayan biri PC + Playstation ile her platforma erişim sağlayabilir. Notebooka ihtiyacı olan casual bir oyuncu bütçesine bağlı olarak tek platform Xbox ya da Playstation veya ikisini birden alıp yine her platforma erişebilir. Daha hardcore olup ama mobil olmak isteyen biri mecburen gaming notebook tercih edebilir. Bunlar erişim bakımından böyle ama her şeyden önce ben kontrolcüyü alıp koltuğa geçip tek tuşla konsolu açıp TV'de oynamak istiyorum ya da monitör-klavye-mouse şart tercihine bakar tabii ki, PC vs konsol konusu başka bir mevzu. Ben 10 senedir masaüstünde oyun oynamadım, bu saatten sonra da hayatta oynayamam mesela. Ama Xbox özelinde dediğiniz gibi bütçeyle ilgili problemi olmayan birinin Xbox kullanım senaryosu diğerlerine göre daha az. Microsoft da zaten önce PC-Xbox platform farkını kaldırdı, şimdi de servislerle tamamen cihazlardan bağımsızlaşmayı hedefliyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı