Çözüm Xbox Game Pass nedir? Bu zamanda alınmalı mı?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
1 - Xbox Game Pass nedir? Neye yarar?
Xbox Game Pass, tıpkı Netflix, BluTV, Exxen gibi aylık belirli bir ücret verip size sunulan hizmetin oyunlar için olan versiyonudur. Siz parayı veriyorsunuz ve size o an Game Pass'in bünyesinde olan bütün oyunları oynuyorsunuz. EA Play ve Ubisoft+ kendi oyunları dahilinde yapılan bir hizmet olmasına karşın, Xbox Game Pass, genel bir hizmettir.

2- Ultimate, For PC ve Gold'un farkı ne?
Öncelikle adından da anlayabileceğiniz üzere Game Pass ilk olarak Xbox konsolları için çıktı. Yaklaşık 2 yıl önce de Windows 10 için geldi. Gold sadece konsollar için çıkan abonelik sürümü, For PC bilgisayarlar için abonelik sürümü, Ultimate ise hem konsolunuz hem de bilgisayarınız varsa ikisinde de kullanmanız için çıkan abonelik sürümü. Peki Ultimate'in bunun dışında bir yararı var mı diye soracak olursanız, var. Ultimate sürümüne sahipseniz, üye avantajları kısmından size verilen oyun paraları, oyun eşyaları ve For PC'de olmayan birkaç oyuna sahip oluyorsunuz.

3- EA Play ve Xbox Game Pass birleşti mi?
Electronic Arts'ın kendi abonelik sistemi olan EA Play, sorunlu bir şekilde de olsa hem konsollara hem de Windows 10 için geldi. Başlangıçta 10 Aralık olarak duyurulan Windows 10 çıkış tarihi, 10 Aralık öğlen saatlerinde bilinmeyen bir tarih olarak 2021'e ertelendi. Tabii ki kullanıcılar haklı olarak tepki gösterdi. Bu sıkıntılı bekleyiş 25 Mart günü son buldu ve 25 Mart tarihinde Game Pass sistemine eklendi. "Ülkenizde kullanılmıyor " hatası veren oyunların ise resmi olarak herhangi bir çözümü yok.

4 - xCloud nedir? Xbox Game Pass'te var mı?
XCloud, tıpkı GeForce NOW, Stadia, Luna gibi bulut tabanlı servis sistemidir. XCloud, Xbox Game Pass'te var fakat henüz Türkiye'de xCloud olmadığı için XCloud'un olması bizi ilgilendirmiyor.

5- Korsan oyunculuğu bitirir mi?
Öncelikle yüzeysel olarak baktığımızda düşük fiyatlara yüzlerce oyun oynamak bizim açımızdan epey karlı bir iş. Ki korsan kullanımın genel sorunu oyunlara para verememek ya da vermemek. Bu açıdan korsan kullanımın her ne kadar önüne geçse de Xbox Game Pass, oyunları bir nevi bize kiralıyor. Yani oyunlar biz para verdikçe bizim. Ve çok sevdiğiniz bir oyunun Game Pass'ten gitme ihtimali de var. Sonuç olarak korsan oyunculuğu azaltsa bile bitiremez. İleride servis sistemlerinin artmasıyla durum değişebilir.

Kendi fikirlerim
7-8 aydır Xbox Game Pass abonesiyim ve yaşadıklarımı sizlere anlatmak isterim. Öncelikle Game Pass'i takip ettiğim birkaç oyun kanalından duydum. Başta bir yere aylık abone olmak, her ay para vermek bana ters bir durum olsa da o zamanın kampanyası ile 5 TL'ye aboneliğimi başlatmıştım. Karşımda 100'lerce oyun vardı fakat çoğu adını bile duyuramamış oyunlar. Evet her ay yeni oyunlar geliyor fakat gördüğüm oyunlardan pek memnum olmadım. Memnun olmasam bile servisi sevmiştim. 1-2 ay sonra Game Pass'e EA Play ekleneceği duyurulduğunda çok sevinmiştim fakat durum ortada. Bethesda oyunlarının eklenmesi beni bayağı etkilemişti ki güzel de oynadım. Ama genel olarak alınır mı derseniz, bence 1-2 ay alınmalı. Sürekli para vermek saçma olur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı