Çözüldü Xbox gamepad PC'ye kablosuz nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alpyigit1

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600X
Asus RTX 3060 TI TUF Gaming OC
Asus TUF GAMING B550-PLUS
G.Skill Trident Z Neo RGB 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4
Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2
Cooler Master Masterbox TD500
Samsung 500GB 980 NVMe M.2 SSD
İlk nesil Xbox One gamepad kullanıyorum. Konsola Wireless bağlanabilirken PC'yi kablosuz görmüyor ve kablo ile bağlamam gerekiyor. Bunu PC'ye kablosuz bağlamamın herhangi bir yolu var mı?

Dosya Ekleri

• 1691880267412.png
    1691880267412.png
    660,1 KB · Görüntüleme: 345
Çözüm
Hocam bilgisayarınızda Bluetooth mu yok? Bunu keşke yazsaydınız. Sorun o zaman Bluetooth oluyor.
PC'de bluetooth var mı?
O kadar uzun uzun yazdım ama emin olamadığımdan sildim. Öncelikle; @Teknolojik112 neden beğenmeme attığınızı yazar mısınız? @alpyigit1 hocam PC'nizde Bluetooth olduğuna emin misiniz? Eğer eminseniz ve aşağıdaki videodakiyle aynı kola sahipseniz kolunuzun kabloyla bağlama yerinde bir tuş bulunmakta. O tuşa basılı tutup bilgisayardan Bluetooth taramayı açın. O tuş yeni bir cihaza bağlanmak için Bluetooth'u açıyor. Büyük ihtimalle kolunuzu görüp bağlanacaktır.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet PC'de başka blueooth cihazları kullanabiliyorum ama Xbox gamepad'i görmüyor eşlememe çalışmama rağmen.

İlk Xbox One kontrolcülerinde bluetooth desteği yokmuş zaten hocam Xbox dungle'ı gerekiyormuş.
Hocam bilgisayarınızda Bluetooth mu yok? Bunu keşke yazsaydınız. Sorun o zaman Bluetooth oluyor.
PC'de bluetooth var mı?
O kadar uzun uzun yazdım ama emin olamadığımdan sildim. Öncelikle; @Teknolojik112 neden beğenmeme attığınızı yazar mısınız? @alpyigit1 hocam PC'nizde Bluetooth olduğuna emin misiniz? Eğer eminseniz ve aşağıdaki videodakiyle aynı kola sahipseniz kolunuzun kabloyla bağlama yerinde bir tuş bulunmakta. O tuşa basılı tutup bilgisayardan Bluetooth taramayı açın. O tuş yeni bir cihaza bağlanmak için Bluetooth'u açıyor. Büyük ihtimalle kolunuzu görüp bağlanacaktır.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet PC'de başka blueooth cihazları kullanabiliyorum ama Xbox gamepad'i görmüyor eşlememe çalışmama rağmen.

İlk Xbox One kontrolcülerinde bluetooth desteği yokmuş zaten hocam Xbox dungle'ı gerekiyormuş.

Dosya Ekleri

• resim_2023-08-13_040352395.png
    resim_2023-08-13_040352395.png
    174,6 KB · Görüntüleme: 468
Çözüm
PC de Bluetooth varsa yapmaniz gerekenler sirasiyla sunlardir:

1- Kontrolcunun Type-C portunun hemen yanindaki 3 cizgi simgesinin oldugu yuvarlak tusa Xbox logosu hizli hizli yanip sonene kadar basili tutmak.

2- Ardindan Windows Bluetooth ayarlarina girip yeni bir cihaz ekleme sayfasina girmek.

3- Orada kafa karisikligi yasayabilirsiniz. Kirmizi ile daire icine aldigim secenegi secmelisiniz.
1691909344551.png

4- Acilan sayfada Xbox kontrolcuyu goreceksiniz. Onu secin.

Islemler bu kadar.

İlk nesil Xbox One gamepad kullanıyorum. Konsola Wireless bağlanabilirken PC'yi kablosuz görmüyor ve kablo ile bağlamam gerekiyor. Bunu PC'ye kablosuz bağlamamın herhangi bir yolu var mı?

Bilgisayardan Bluetooth aç sonra gamepadden LB ve RB arasındaki küçük düğmeye basılı tut, yanıp sönmeye başyalınca bırak bu kadar ama konsoldan bağlantısı kopuyor. Geri bağlamak için de aç düğmesinin altında siyah küçük düğmeye basılı tut aynı şekilde gamepad'de de yap aynı anda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı