Xbox gamepade şarjlı pil mi daha mantıklı Xbox şarj kiti mi?

Hocam tamir edilebilme olayı şu ona da açıklık getireyim, bu pillerin içindeki kimyasal yapı zamanla (mesela uzun süre pilin kullanılmaması, ya da yanlış şarj etme alışkanlıkları sebebiyle, ya da uzun süre kullanılıp pil tutabilme kapasitenin azalması) zarar görebiliyor ya da değişebiliyor.

Bu pillerin kimyasal yapısını eski haline getirmek için önce yavaş şekilde pili boşaltma, sonra yavaş şekilde doldurma ve bunu 2 kez yapma şeklinde bir işlem uyguluyor bu özelliğe sahip olan cihazlar.

Ve sonuçta eğer pil tamamen ölmediyse belli oranda eski sağlığına kavuşabiliyor. Ancak şarjlı pilleri sadece kol için kullanacaksanız bu kadar abartmaya gerek olmayabilir.

Ben IKEA'dan Ladda pilleri alırken toplam 24 pil aldım. 8 tane 1900 mAh kalem pil (AA) boyutunda, 8 tane 2450 mAh kalem pil boyutunda, 8 tane de 750 mAh ince kalem pil (AAA) boyutunda.

Alırken amacım sadece kollar değildi. Evdeki tüm cihazların pillerini atıp bunları kullanıyorum artık. Kumandalar, mouse, klavye vs vs.

Bu yüzden de kaliteli bir şarj cihazı almak istedim ve onu da aldım. Ama uzun süredir kollar hariç diğer cihazlardaki piller halen bitmedi (7-8 ay oldu) yani şarj cihazına çok ihtiyacım olmadı.

Boşta yatan birkaç pil vardı onları 6 ay boşta bekledikleri için yenileme işlemine tabi tuttum, kapasiteleri % 0,1 civarında azalmıştı. (bu normal bir durum bu arada bütün piller zamanla kapasitelerini kaybederler).

Yani özetle şarjlı pillerle bütün cihazlarınızı beslemeyecekseniz özel bir şarj cihazı almanıza gerek yok. IKEA'nın şarj cihazı ve Panasonic piller size uzun süre yeter.

Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım 8 Pil artı Ikea Şarj cihazi. Geçtim 34 euroya siparişi

Hayırlı olsun.
Hocam konuyu uzun süre sonra çıtlatmış gibi olacağım ama daha chargeri almadim bu ikeadaki kaç saatte şarj ediyor hızlı şarj cihazi almaya gerek var mi şunlari gordum artısı olur mu ki @chaturanga

Son düzenleme:

Pillerin kapasitesi ve aynı anda kaç pili taktığınıza göre değişir. Aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz. Daha hızlı şarj etmesi için daha yüksek akım verilir pillere pillerin ömrü için hızlı şarj mecbur kalmadıkça tavsiye edilmez.

Aşağıdaki tabloda göreceğiniz üzere IKEA Stenkol şarj cihazı, mesela 2450 mAh değerindeki 4 adet AA pili 8 saatte şarj eder,

2 Adet 2450 mAh AA pili ise 4 saatte.
2 adet 1900 mAh pili ise 3 saatte vs vs..

Anladım bir de kutusunda 500 döngü diyor biraz az değil mi

Dosya Ekleri

• 20240708_154155.jpg
    151 KB · Görüntüleme: 25
Anladım bir de kutusunda 500 döngü diyor biraz az değil mi

2400-2500-2600-2700 mAh gibi yüksek mAh değerine sahip AA boyutundaki NiMh pillerin tamamı için 500 dengi yazar genelde.

1800-1900-2000-2100 gibi olanlar ise 1000 döngü olur genelde. Marka fark etmeksizin genelde böyledir.

Mesela Duracell 2500 mAh NiMh pil için kendi sayfasında yazdığı bilgi 100 kez şarj edilebilir demiş Sanırım maksimum kapasitede 100 Kez şarj edilir anlamında demiş olabilirler yoksa yüzden çok kez şarj edileceğinden eminim.

Hocam şey için demiştim pillerin 2'sini taktım biri %88 diğeri %78 ile gelmiş şarjı ne kadar gidecek diye merak ettim titreşim testi yaptim 2 3 dk (neden bilmem) işte ondan sonra bağlantıyı kesip tekrar bağladığımda birisi 78 diğeri de %70lerdeydi titreşim çok pil harcıyor biliyorum ama 2 pil şarj ettikten sonra 1 hafta gider mi ondan emin olamıyorum. Döngü sayısı arttıkça da ömür o kadar kısalır mantığıyla derde düştüm.

Bir de attığım linkteki GP Recyko chargeri almamın bir yararı artısı olur mu yoksa aynı işlevi mi görecektir

Hocam öncelikle bu tip pillerin kalan kapasitelerini yüzde olarak tamamen doğru görmek mümkün değil, bu pillerin yapısı sebebiyle mümkün değil. Yani kolu bağlayınca gördüğünüz değerlere çok itibar etmeyin kafasına göre bazen artabilir bile. NiMh kalem pilleri ölçen basit aletler var onlarda da genelde 3 kademe olur.

Dolu (%100 ile %80 arasındaysa) - Orta (%80 ile %20 arasında) - Boş (%20'nin altında ve şarja takmak gerekir). Ama bu değerler de tam olmadığı için yaklaşık değerler olarak düşünebilirsiniz yani o rakamlara kafayı takmanızın bir anlamı yok.

Sizi ilgilendiren kısım pil çalışmaya kaç saat boyunca devam edecek. Bunu da istiyorsanız piller tamamen doluyken taktıktan sonra bitene kadar kaç saat kullandığınızı not ederek kendiniz ölçebilirsiniz.

Bir başka konu yine bu tip pillerde enerji kimyasal olarak saklandığı için, şarj edildikçe, kullanıldıkça hatta bekledikçe şarj tutma kapasiteleri düşer bundan kaçınmak mümkün değil.

500 kez şarj edilebilme olayı da yani büyük oranda fabrikada üretim kapasitesini koruyabileceği sayıdır. Yoksa 500 kez doldurduktan sonra pat diye pert olmazlar. Ama eskiden mesela aynı kolla 30 saat aldığın pillerle zamanla daha düşük süreler alacaksınız. Ve artık pil hiç şarj tutamayacak hale gelince o zaman zaten şarj cihazları bu tip pilleri takınca genelde hata verir ve pili çıkarmanızı isterler.

1 hafta götürür mü onu bilemem ama mesela 30 saat götürürse ve günde 4 saat oynarsanız 1 hafta gider. Ama daha az oynarsanız daha uzun gider. Yani siz %100 şarj edildikten sonra bitene kadar kaç saat dayandığı üzerinden pillerin sağlığı konusunda bir fikir edinebilirsiniz.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim sağ olasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…