Yani 5 sene sonra ömrü falan dolar sorun cıkar hiç gerek yok garanti olsun 2 tane olsun o zaman
şarj aleti de yine 20 euroluk alacaksam türkiyeden de alabilirim mantıksız geldi şu tamir edilebilme işini düşüneceğim ama 2 gamepad için o kadar hazırlığa gerek var mı emin olamadım,
teşekkür ederim sağ olun
Hocam tamir edilebilme olayı şu ona da açıklık getireyim, bu pillerin içindeki kimyasal yapı zamanla (mesela uzun süre pilin kullanılmaması, ya da yanlış şarj etme alışkanlıkları sebebiyle, ya da uzun süre kullanılıp pil tutabilme kapasitenin azalması) zarar görebiliyor ya da değişebiliyor.
Bu pillerin kimyasal yapısını eski haline getirmek için önce yavaş şekilde pili boşaltma, sonra yavaş şekilde doldurma ve bunu 2 kez yapma şeklinde bir işlem uyguluyor bu özelliğe sahip olan cihazlar.
Ve sonuçta eğer pil tamamen ölmediyse belli oranda eski sağlığına kavuşabiliyor. Ancak şarjlı pilleri sadece kol için kullanacaksanız bu kadar abartmaya gerek olmayabilir.
Ben IKEA'dan Ladda pilleri alırken toplam 24 pil aldım. 8 tane 1900 mAh kalem pil (AA) boyutunda, 8 tane 2450 mAh kalem pil boyutunda, 8 tane de 750 mAh ince kalem pil (AAA) boyutunda.
Alırken amacım sadece kollar değildi. Evdeki tüm cihazların pillerini atıp bunları kullanıyorum artık. Kumandalar, mouse, klavye vs vs.
Bu yüzden de kaliteli bir şarj cihazı almak istedim ve onu da aldım. Ama uzun süredir kollar hariç diğer cihazlardaki piller halen bitmedi (7-8 ay oldu) yani şarj cihazına çok ihtiyacım olmadı.
Boşta yatan birkaç pil vardı onları 6 ay boşta bekledikleri için yenileme işlemine tabi tuttum, kapasiteleri % 0,1 civarında azalmıştı. (bu normal bir durum bu arada bütün piller zamanla kapasitelerini kaybederler).
Yani özetle şarjlı pillerle bütün cihazlarınızı beslemeyecekseniz özel bir şarj cihazı almanıza gerek yok. IKEA'nın şarj cihazı ve Panasonic piller size uzun süre yeter.