Xbox kolları hassas olmuyor

akazanil

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD BLUE HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
WD GREEN 480GB SATA SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS WHITE EDITION CASE
Arkadaşlar birkaç gün önce Xbox One aldım bilenler bilir, yanında ise 2 side orijinal olmak üzere 1 adet Xbox One gamepad bir adette Xbox One S gamepadi geldi. Lakin şöyle bir durum var kolları PC'ye bağladığım vakit hangi oyun olursa olsun kolların joystickleri hassas olmuyor bir yere kadar random bir açıya doğru ittirmediğim sürece oyunda etkiyi göremiyorum sanki ittirmemişim gibi davranıyorlar. Steam kalibrasyon ayarından ölü bölgeyi sıfırladım keza mouse imlecini masaüstünde Xbox kontrolcüsü ile hareket ettirdiğim vakit rüzgar değse hareketi algılayacak kadar hassas oluyor ama gelin görünki herhangi bir oyuna girdiğim vakit böyle olmuyor ufak bir ölü bölgesi oluyor algılayamıyor minik hareketleri e haliyle böyle olunca da şahsen benim oyun zevkimin içine ediyor ufak hareketleri yapamamam bilgili hocalarımdan yardım bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 533F41BE-1BC6-47D6-9824-B3ECFB4E31C4.jpeg
    533F41BE-1BC6-47D6-9824-B3ECFB4E31C4.jpeg
    269,8 KB · Görüntüleme: 57
Kumandaların pil kapağını çıkartıp arkasındaki etiketi kontrol eder misiniz? Etiket duruyor mu veya deformasyon var mı üzerinde? Daha önce açılıp analog motor değişimi yapılmış olabilir. Dediğiniz durumu yan sanayi motorlarda deneyimliyorum.

Etiketler duruyor ilk günkü gibi hocam. Herhangi bir tamir yok ki satıcıda bunu söyledi bana hiçbir tamir görmemişler buyurun 2 kolunda etiketleri.

day one olan 9 yıllık bir kontrolcü olduğunu biliyorum lakin aynı sorun daha güncel plan xbox s kolundada bulunuyor yani kollara özel bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu yüzden

Dosya Ekleri

• A52282AF-AE90-4226-A2C2-916007D50F94.jpeg
    A52282AF-AE90-4226-A2C2-916007D50F94.jpeg
    162,4 KB · Görüntüleme: 43
  • A3A1DD8C-A9F0-4505-82FE-5CA937163E22.jpeg
    A3A1DD8C-A9F0-4505-82FE-5CA937163E22.jpeg
    232,1 KB · Görüntüleme: 47
Etiketler duruyor ilk günkü gibi hocam. Herhangi bir tamir yok ki satıcıda bunu söyledi bana hiçbir tamir görmemişler buyurun 2 kolunda etiketleri.

Day One olan 10 yıllık bir kontrolcü olduğunu biliyorum lakin aynı sorun daha güncel plan Xbox s kolundada bulunuyor yani kollara özel bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.

Etiketle falan alakası yok, her oyunda kontroller kısmında gamepadler için dead zone bulunur, genellikle standart olarak azıcık açık olarak gelir. Kapatıp öyle dene.

Oyun içinde Dead zone ayarı vardır kapat öyle dene.

CoD oynadım onda vardı kapattığım vakit dediğim gibi 0 deadzone aşırı keyifli oynamıştı lakin birçok oyunda bu ayar bulunmuyor ve kollarda bahsettiğim durum oluşuyor.

Hangi oyunlardan bahsediyorsunuz?

MGS5 tpp, still wakes the Deep diye bir oyundu sanırım bunlarda kullandım ama hassaslık bahsettiğim gibi yok ve deadzone ayarıda yok, oyunlar orijinal. Biri Game Pass oyunu diğeri Steam.

Yardım edebilecek hocalarım yok mu ben zaten deadzone olmasın diye bu kadar para verdim gittim aldım halen bu sorundan kurtulamıyorum.

Bu arada kollarda çok ufak bir drift problemi var lakin dediğim gibi o bölgeleri algılamadığından drift sorununu trajikomik bir şekilde yaşamıyorum ben ara sıra oyundaki karakterimin kendi kendine harkaketler yapmasınada razıyım yeter ki deadzone olmasın nasıl çözerim ya.

Çözüme kavuşturdum kollar zerre sorunsuz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı