Xbox mu, PS 3 Fat mı veya PS 4 Slim mi?

ardabey0vm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben uzun zamandır konsol bakıyorum ve 3 seçeneğim var (eski oyunları ve bazı oyunlar oynamak için FIFA 16 vsvs) Xbox One mi 4K TL 1TB veya PS 4 Slim mi? 8K TL 500GB veya PS 3 FAT320GB mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben uzun zamandır konsol bakıyorum ve 3 seçeneğim var (eski oyunları ve bazı oyunlar oynamak için FIFA 16 vsvs) Xbox One mi 4K TL 1TB veya PS 4 Slim mi? 8K TL 500GB veya PS 3 FAT320GB mi?

PS3 fatdan uzak dur Slim alınır alınıcaksa. Xbox'da özel oyunlar yok. O yüzden PS4.

Xbox One veya PS4 daha mantıklı olur ama hangisini istediğiniz, oyunlara göre seçin.
PS3 için ise çoğu oyun zaten PS4'te Remastered veya güzelleştirilmiş hali ile var.

Karışmak gibi olmasın ama hiçbirini almayın, gereksiz cihazlar hepsi. Xbox One da kötü, PS4 de kötü. PS3 de sadece nostaljik sebeplerle alınır, eskidi artık. Xbox One ve PS4'ün yeni çıkan oyunlardaki performansı gerçekten kötü. PS4 özel oyunlarda bile 30 FPS veriyor, onu da bazı yerlerde zar zor veriyor, ayrıca uçak gibi çalışıyor. Gerçekten ölü yatırım bu konsollar.

Bana kalırsa bütçeyi biraz yükseltip PS5 Slim alın, 18.500 TL'ye bile düşüyor Amazon'da. Taksitle alırsınız, PS Plus alırsınız bir de. Tadından yenmez. Aylarca yeter size PS Plus.

Bütçeniz o kadar yoksa da ikinci el PS5 veya Series S bakabilirsiniz. Series S'ler 8-9'a bile bulunuyor. Series S'de eski konsolların oyunları da oynanıyor. Xbox 360 (PS3), Xbox Original (PS2). Ve fiyatları da gerçekten ucuz, bedavaya satılıyor çoğu eski oyun. PS5'te sadece PS4 oyunları oynanıyor ve 5-10 tane de PS2 oyunu var. Başka eski konsollardan oyun yok. Eski oyunları oynamak istediğiniz için belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Karışmak gibi olmasın ama hiçbirini almayın, gereksiz cihazlar hepsi. Xbox One da kötü, PS4 de kötü. PS3 de sadece nostaljik sebeplerle alınır, eskidi artık. Xbox One ve PS4'ün yeni çıkan oyunlardaki performansı gerçekten kötü. PS4 özel oyunlarda bile 30 FPS veriyor, onu da bazı yerlerde zar zor veriyor, ayrıca uçak gibi çalışıyor. Gerçekten ölü yatırım bu konsollar.

Bana kalırsa bütçeyi biraz yükseltip PS5 Slim alın, 18.500 TL'ye bile düşüyor Amazon'da. Taksitle alırsınız, PS Plus alırsınız bir de. Tadından yenmez. Aylarca yeter size PS Plus.

Bütçeniz o kadar yoksa da ikinci el PS5 veya Series S bakabilirsiniz. Series S'ler 8-9'a bile bulunuyor. Series S'de eski konsolların oyunları da oynanıyor. Xbox 360 (PS3), Xbox Original (PS2). Ve fiyatları da gerçekten ucuz, bedavaya satılıyor çoğu eski oyun. PS5'te sadece PS4 oyunları oynanıyor ve 5-10 tane de PS2 oyunu var. Başka eski konsollardan oyun yok. Eski oyunları oynamak istediğiniz için belirtmek istedim.
Herkesin bütçesi aynı mı sence dostum ?

Herkesin bütçesi aynı mı sence dostum ?
Herkesin bütçesi aynı değil ama bütçesi uygun değilse de ikinci el PS5 veya Series S alsın dedim. Bütçesi ikinci el PS5'e de yetmezse Series S'ler çok ucuz ikinci elde. GTA 6 bile çıkacak S'e. Saydığı konsollara da yakın fiyatı.

Ve yani 2025 yılına gireceğiz, yıllar önce çıkmış (12 yıl olacak neredeyse) ve güncelliği kalmamış bir konsolu gerçekten almaya gerek yok. Siz mesela kullanır mısınız bunları? Kullanmazsınız muhtemelen. Ama başkasına rahatlıkla öneriyorsunuz. Bazı oyunlarda zar zor 30 FPS veren konsollar bunlar. Hatta bazı oyunlarda resmen her yer blurlu gözüküyor düşük çözünürlükten.

Mesela Hogwarts oyununa bakın karşılaştırmalarda. 2025 yılına giriyoruz, alınacak şeyler değil bunlar maalesef. Ve yani sırf şimdi düşük bütçesi var diye bunları alırsa ileride pişman olur.

Son düzenleme:
Herkesin bütçesi aynı değil ama bütçesi uygun değilse de ikinci el PS5 veya Series S alsın dedim. Series S'ler çok ucuz ikinci elde. Saydığı konsollara yakın fiyatı.

Ve yani 2025 yılına gireceğiz, yıllar önce çıkmış bir konsolu gerçekten almaya gerek yok. Siz mesela kullanır mısınız bunları? Kullanmazsınız muhtemelen. Bazı oyunlarda zar zor 30 FPS veren konsollar bunlar. Hatta bazı oyunlarda resmen her yer blurlu gözüküyor düşük çözünürlükten.

Mesela Hogwarts oyununa bakın karşılaştırmalarda. 2025 yılına giriyoruz, alınacak şeyler değil bunlar maalesef. Ve yani sırf şimdi düşük bütçesi var diye bunları alırsa ileride pişman olur.

1: PS3 gibi bir cihazda istediği oyunların neredeyse hepsini yamalı Türkçe ücretsiz şekilde oynayabilecekken neden para versin zaten oynamak istediği oyunlar belli PS3 de çoğunu açabilir. Oyun kalitesi konsolun performansdan daha onemli.
2: Kullanır misiniz diyorsun evet kullanırız(kullanıyorum) dağlara göklere sıgdıramadıgın grafikler çoğu kişi içinde o kadar önemli değil. Ve PS3'ün hala milyonlarca kullanıcısı var. PS4 ve PS3 gibi konsollar pişmanlık vermez nesillerinin en iyi cihazlardır gerek oyun kütüphanesi gerek performans olarak da gayet yeterlidir çöpbox da muhteşem Microsoft Games Studios'un yaptığı too human oynamakmi yoksa 2013 de çıkmış yılın en iyi oyunu ödülünü almaya layık TLOU oynayak mi?

Bütçeniz o kadar yoksa da ikinci el PS5 veya Series S bakabilirsiniz. Series S'ler 8-9'a bile bulunuyor. Series S'de eski konsolların oyunları da oynanıyor. Xbox 360 (PS3), Xbox original (PS2). Ve fiyatları da gerçekten ucuz, bedavaya satılıyor çoğu eski oyun. PS5'te sadece PS4 oyunları oynanıyor ve 5-10 tane de PS2 oyunu var. Başka eski konsollardan oyun yok. Eski oyunları oynamak istediğiniz için belirtmek istedim.

İstediği kadar oyun oynatsın çöpbox cihazın asla PS özel oyunlarının yanından bile geçemez ayrıca adam 8.nesil 7. nesil konsollardan bahsediyor oynayacağı oyunlarda belli.
Ve bu doğrultuda da cevap belli.
Kalite>oyun çokluğu.

1: PS3 gibi bir cihazda istediği oyunların neredeyse hepsini yamalı Türkçe ücretsiz şekilde oynayabilecekken neden para versin zaten oynamak istediği oyunlar belli PS3 de çoğunu açabilir. Oyun kalitesi konsolun performansdan daha onemli.
2: Kullanır misiniz diyorsun evet kullanırız(kullanıyorum) dağlara göklere sıgdıramadıgın grafikler çoğu kişi içinde o kadar önemli değil. Ve PS3'ün hala milyonlarca kullanıcısı var. PS4 ve PS3 gibi konsollar pişmanlık vermez nesillerinin en iyi cihazlardır gerek oyun kütüphanesi gerek performans olarak da gayet yeterlidir çöpbox da muhteşem Microsoft Games Studios'un yaptığı too human oynamakmi yoksa 2013 de çıkmış yılın en iyi oyunu ödülünü almaya layık TLOU oynayak mi?

İstediği kadar oyun oynatsın çöpbox cihazın asla PS özel oyunlarının yanından bile geçemez ayrıca adam 8.nesil 7. nesil konsollardan bahsediyor oynayacağı oyunlarda belli.
Ve bu doğrultuda da cevap belli.
Kalite>oyun çokluğu.
Kusura bakmayın ama tam bir fanboysunuz. Çöpbox falan diyorsunuz, amacınızı anlamadım. Ben mantık çerçevesinde cevap veriyorum size, lütfen dinleyin. Fanboyluğu veya fazla sevginizi bir kenara bırakın. Bir de TLOU ile Too Human'ı karşılaştırıyorsunuz, ne alaka? :D

Ben ikinci el PS5 veya Series S önerdim ekstra olarak bütçesi yoksa diye. PS5 önermemin sebebi zaten açıktır herhalde. Ve PS5 ikinci eli pahalı gelirse de S alın dedim. Çünkü bu güncel bir konsol. Yeni oyunların hepsi geliyor. GTA 6 bile çıkacak. Ve siz ne kadar olmadığını söyleseniz de bolca özel oyunu var. Ve bu özel oyunları da gayet sevilen, yüksek puan alan oyunlar. Siz istediğinizi yazabilirsiniz ama belli gerçekleri değiştiremezsiniz. Gears of War, Forza ve Halo gibi gayet güzel oyunları var. Ve Xbox 360 oyunları 10 TL'ye vesaire düşüyor indirimlerde, PS3'te korsan kullansan bile uğraşıyorsun indirip aktarmayla. Şu an bile nostalji amacıyla PS3 kullanıyorum ben arada sırada, tam bir angarya. Xbox'ta ucuza alıp tek tıkla indirmek çok daha kolay oluyor eski oyunları.

Ve gerçekten PS4'te veya Xbox One'da çoğu yeni oyundaki grafikleri çok kötü, resmen bulanık gözüküyor. Ayrıca çoğu oyun 30 FPS. Lütfen mantıklıca düşünüp cevap verin. Fanboyluk yapmanın kimseye faydası yok. 12 yıl önce çıkmış, güncelliği olmayan bir konsolu veya Xbox One'u almak günümüzde manasız ve gereksiz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı