Xbox One S fanı içini açmadan nasıl temizlenir?

arasyuksel

Hectopat
Katılım
13 Ağustos 2020
Mesajlar
3.336
Çözümler
28
Yer
Empire Bay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet, ayların ardından buradayım. Neyse, Xbox One S'imin fanının temiz olmadığını düşünüyorum. Şimdi, konsolun içini açmayı da hiç istediğim söylenmez.
Aklımda bir fikir var ama nasıl olur bilmiyorum. Bu yöntemi yılbaşında PS3'ümde yapmıştım ve konsolda fan sesi falan kalmamıştı, çok iyi bir şekilde çalışmaya başlamıştı.

Neyse, dediğim yöntemi anlatmak zor olur o yüzden bu videonun ayarladığım dakikası ile 1:17 dakikaları arasında videoyu yapan kişinin yaptığı gibi konsolu temizlemeyi düşünüyorum.
Anlatmak gerekirse, konsolun üstünde fanın hava vermesini sağlayan daire şeklindeki boşluğa ve konsolun yanlarındaki boşluklara elektrik süpürgesi tutmak ve fanı temizlemek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce bu yöntem konsola zarar verir mi? Ya da yapmak işe yarar mı? Ve herhangi bir oyun konsolunda böyle bir yöntemi deneyen varsa başarılı oldu mu?
Neyse, yardım edecek olan olursa teşekkür ederim. Herkese iyi günler.
 
Mantıken vermez, en basic yöntem bu çünkü. Sadece bunu yaparken konsolu kapalı tut. Sen çekim yaptığında fanları döndürüp statik elektrik oluşturabilir. Onun dışında bir sorun olmaz muhtemelen.
 
Mantıken vermez, en Basic yöntem bu çünkü. Sadece bunu yaparken konsolu kapalı tut. Sen çekim yaptığında fanları döndürüp statik elektrik oluşturabilir. Onun dışında bir sorun olmaz muhtemelen.

Teşekkür ederim cevabınız için. Bu hafta sonu yapacağım, inşallah bir sorun çıkarmaz. Zaten fişten çektikten sonra yaparım o yüzden sıkıntı olmaz.

Dikkatlice kontak spreyi sıkmak işe yarayabilir devre temizleyici sprey diye aratabilirsiniz ben kullandım WD-40'ın devreler için olan hali gibi düşünebilirsiniz. :D

Hocam sağ olun ama o kadar üst seviyeye de çıkmaya gerek yok bence :D ben dediğim yöntemi deneyeyim.

Herkese teşekkürler :)
 
Teşekkür ederim cevabınız için. Bu hafta sonu yapacağım, inşallah bir sorun çıkarmaz. Zaten fişten çektikten sonra yaparım o yüzden sıkıntı olmaz.



Hocam sağ olun ama o kadar üst seviyeye de çıkmaya gerek yok bence :D ben dediğim yöntemi deneyeyim.

Herkese teşekkürler :)
Hocam denediniz mi? Bir sorun oldu mu denediyseniz?
 
Değişiklik olmadıdan kastınız nedir? Düşük performansla mı çalışıyor temizlik sonrasında?

Hayır, gerçi çok denemedim. Günlerdir açmadım konsolu da ne azaldı ne arttı performansı. Tabi 4-5 saat GTA V deneyimi ile konuşuyorum, uzun kullanımı bilemem.

Neyse dostlar, yapabilirsiniz ama bende bir değişiklik olmadı. Konsolum hala 2 saatin ardından 20 FPS oyun oynatmaya devam ediyor.

Ne yararlı ne zararlı kısaca.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı