Xbox One S nasıl temizlenir?

Ege001

Decapat
Katılım
24 Mart 2022
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Xbox One S üzerinde şu sıralar çok fazla performans düşüşü yaşamaya başladım 2 ay kadar önce 2. el olarak aldım ve aldığımda zaten biraz tozluydu şu zamana kadar çok iyi performans veriyordu ancak artık normalden biraz daha fazla ısınmaya ve FPS sorunları yaratmaya başladı temizlemek istiyorum ancak içini açarken bozarım diye korkuyorum bildiğiniz bir temzilik taktiği var mı veya içini açmam gerekiyorsa da illa termal macun değişikliği yapmak zorunda mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İçini açarken bozarım diye korkuyorum.

Çok sert davransanız bile plastiklerde kırılacak PCB bulunmamakta.

Bildiğiniz bir temzilik taktiği var mı?

Konsolun hava alma deliklerine hava üfleyerek ya da hava çıkarma deliğinen hava çekerek konsoldaki tozların büyük bir kısmını alabilirsiniz. Daha da iyisi bu işlem için konsolu açmanıza gerek yok.

İçini açmam gerekiyorsa da illa termal macun değişikliği yapmak zorunda mıyım?

Hayır zorunda değilsiniz. Yapsanız iyi olur.
 
Hocam peki süpürge iş görür mü fanı limitinden çok döndürüp bir sorun çıkarır mı?

Hayır çıkarmaz, Xbox fanı bilgisayar fanı gibidir gereğinden fazla döndürmenin problem çıkaracağını düşünmüyorum. Kendim de uzun aralıklar ile yapıyorum bu işlemleri. Yine de fanın fiziksel sağlığını korumak için çok uzun süre tutmamanızı öneririm eğer hatalı bir şeyi çekerse katır kutur sesler gelebilir (yaşamadım). Çözüm işaretlerseniz sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı