Xbox One'dan beri neden Xbox kırılmıyor?

Hyper-V teknolojisi sayesinde.

Kısaca özetlemek gerekirse, Xbox herhangi bir işletim sistemi kullanmıyor. Windows Kernel’i üzerine kurulu bir yazılım kullanıyor. Yani aslında, teorik olarak, Xbox sadece Windows çalıştıran bir bilgisayar. Hyper-V teknolojisi ile bu Windows Kernel üzerine Xbox Yazılımı yükleniyor. Bu da Microsoft biz desteği kesiyoruz diyene kadar kıralamayacağı manasına geliyor.

Microsoft bu teknolojiyi Azure sistemlerinde de kullanıyor.
 
PS4 kırıldı mesela.
PS4 aslında kırılmadı. Sadece ekstra bir yazılım atılarak hali hazırda PlayStation içinde yüklü olan debug menüsü açılıyor. Xbox üzerinde böyle bir şey yok.

XDK (Xbox Developer Kit) sadece izin verilen ağ sayesinde oyun yüklenip oynandığı için yazılım içerisinde debug menüsünü aktive etsen de hiçbir işe yaramıyor. Yani PS4deki sistemin aynısını Xbox üzerinde de yapabilirsin, lakin oyun yüklemene ve oynamana izin vermez.
 
PS4 aslında kırılmadı. Sadece ekstra bir yazılım atılarak halihazırda PlayStation içinde yüklü olan Debug menüsü açılıyor. Xbox üzerinde böyle bir şey yok.

Xdk (Xbox developer kit) sadece izin verilen ağ sayesinde oyun yüklenip oynandığı için yazılım içerisinde Debug menüsünü aktive etsen de hiçbir işe yaramıyor. Yani PS4'deki sistemin aynısını Xbox üzerinde de yapabilirsin, lakin oyun yüklemene ve oynamana izin vermez.

Peki PS4'de çok cidli önlemler mi var kırılamıyor herhalde hiçbir zaman kırılmayacak yeni nesil konsollar.
 
PS4 kırıldı mesela.

Çünkü PSN tarzı özelliklerin kullanım alanı genişledi ve güvenlik açısından önlemler alınmadı bunun yanında. Xbox'ta ise daha katı bir politika uygulandı ve Xbox 360 aynı günümüzdeki PS4 gibi interaktif bir Online arayüze sahipti. Sony biraz geç kaldı ve acele etti bunun için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı