Xbox Series S İnceleme

2 ay önce konsolumu aldım ve şimdi size deneyimlerimi aktarmak istedim. Başlayalım:

Konsolun Görünümü / Yatay & Dik Kullanım:
Estetik bir görüntüye sahip, göze hoş geliyor fakat beyaz olduğundan dolayı kir de tutuyor üstünde maalesef. Bu konsol yatay kullanım için üretilmiş ve yatay kullandığınızda yukarıya bakan bir fan oluyor ve bu fanın yukarıya bakması tozlara davetiye çıkarıyor diyebiliriz. Oynamadığınız zamanlarda konsolun üstünü ağır olmayan bir şeyle (konsol ilk geldiğinde çıkardığımız ambalaj olabilir) kapatabiliriz veya dik kullanabiliriz. Dik kullanımda hatırlatmam gereken bir özellik var, kronik bir sorun olabilir (bence çok bir sorun teşkil etmiyor), fanın sesini duyabiliyorsunuz. Konsolu yatay koyduğumuzda fanın sesi gidiyor. Fazla bir ses değil fakat sessiz bir ortamda sesini duyup "acaba konsoluma bir şey mi oldu?" diyebilirsiniz.

1618054304189.png

10769557291058.jpg

Konsolun Boyutu:
Boyutu gerçekten küçük, beklediğimden de daha küçük geldi bana. Çantanıza atıp yatıya kalmaya arkadaşlarınıza götürebileceğiniz, yeni neslin deneyimlerini onlarla beraber yaşayabileceğiniz minik bir konsol olmuş.

d3c976fc-5c1c-4a4e-98e1-c2f9a319ba63.jpg

Konsolun Performansı:
Konsolun performansına gelecek olursak, ucuz fiyatına göre Ray Tracing teknolojisini desteklemesi beni bi' hayli şaşırttı. Control, Watch Dogs: Legion gibi oyunlarda size farkını hissettiriyor.
Bana göre orta performansta bir konsol, bu konsolun yürürlüğü kesinlikle oyun yapımcılarına kalmış. Ray Tracing destekli Control oyununu 900p'den 1080p'ye upscale ederek oynatıyor fakat Forza Horizon 4'de de 2K'dan 4K'ya upscale edip 60fps bir performans sunabiliyor.

bcf53985e5c7c994be13327bc243559ae1634982.jpeg

Quick Resume Özelliği:
Bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Bu özellik oyunlar arası geçişte oyunu her seferinde baştan başlatmanızı önlüyor ve sizi kaldığınız yerden devam ettiriyor. Konsolu açıp kapasanız bile oyuna girdiğinizde kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.
Genel olarak güzel bir özellik hoşuma gitti ama problem çıkardığı yerler de var:
Bazı oyunlarda bu özellik biraz falso kaçmış. Örneğin FIFA 21 gibi online bir oyunda kapatıp açtığımızda oyun kendi kendini kapatıyor veya EA sunucularına bağlanmakta problem yaşayabiliyoruz. Keşke bu özelliği bazı oyunlarda kapayabilsek.

Gamepad Uyum Süreci:
Memleketimizdeki çoğu insan gibi ben de PS kontrolcüsü ile büyüdüm. PS4'ümü sattıktan kısa bir süre sonra bu konsolu edindim. Beni en çok tedirgin eden şey o büyük görünen ve D-Pad'inin yeri değişik olan Xbox kontrolcüsüydü. Fakat elime ilk aldığım andan itibaren elime muhteşem oturdu, 1-2 hafta sonra da tamamen alıştım fakat bazen (X) tuşuna basın ibaresini görünce (A) tuşuna basabiliyorum. Alışkanlık tamamen, önyargınız varsa kırmak için söylüyorum..

xbox-series-s-controller-hero.jpg

Xbox Game Pass:
45 TL verip içinde Live Gold ve EA Play'den faydalanabildiğimiz Ultimate sürümünü satın aldım. Hiç bilmediğim oyun serileri ve daha niceleri karşıma oynanmayı bekliyordu. Bana göre muhteşem bir avantaj bu bizler için, hele de oyunlar rahatlıkla 300 TL bandını aşabiliyorken. Fakat şöyle bir dezavantajı var. Önünüzde milyon tane oyun görünce oyun beğenmemezlik yapabiliyor, bi' oyunu bitirmeyip başka oyuna geçebiliyorsunuz. Bu biraz problem bizler için.

Kimlere tavsiye ederim?
-Evinde 4K TV bulunmayanlara.
-Evinde 2K veya 1080p destekleyen monitörü olanlara.
-Evinde oyun oynamaya yetmeyecek bir bilgisayarı olanlara.
-Yeni nesil deneyimini en ucuz bütçeyle yaşamak isteyenlere.
-Sürekli seyahat edip yanında bir oyun makinesi bulundurmak isteyenlere.

Ben neden satın aldım?
-Küçüklüğümden beri bilgisayarda oyun oynamaya alışamadım, konsollarda oyun oynamak bana daha keyif veriyordu ve bilgisayarım şunu kaldırır mı bunu kaldırır mı? Meselelerinden uzak durmak istiyordum.
-1080p, 27", 60Hz monitörüm olduğundan dolayı.
-Game Pass sisteminden dolayı.
-Phil Spencer başta olmak üzere Xbox ekibinin bu jenerasyona yapacağı yatırımlara güvendim. (Bethesda'yı satın almak olsun, çeşitli insanları ekiplerine katmaları olsun)

Fotoğraf:
WhatsApp Image 2021-04-10 at 14.10.14.jpeg

Benim incelemem bu kadardı, herkese iyi oyunlar!
Xbox'a PS kontrolcüsü bağlama rehberi
 
Her maddeden sonra bir resim ekleseydiniz daha şık dururdu.
Elinize sağlık :)
Ekleyebildiklerime ekledim şimdi, teşekkürler. :)

Eline sağlık. Güzel inceleme.

Ben PlayStation'cıyım.
Teşekkürler. Ben taraf tutmuyorum hatta TLoU ve Uncharted hayranıyım diyebilirim. :D

Televizyona bağlı cihazım fanın sesini duymak imkansız neredeyse.
Fan sesi zaten oldukça az geliyor. Ben bilgisayar masamda kullandığım için belirttim bunu. Bazı arkadaşlar da bunun üzerine konu açmıştı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı