Xbox Series S vs Laptop

talha.a

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060Ti - 2x16 32gb XPG - İntel Core i5 11400F
Günlük kullandığım sağlam bir masaüstü bilgisayarım var fakat seyahatlerimde oyun oynayacak vs. bir ürün daha almak istiyorum. Sizce Xbox Series S mi? Yoksa aynı fiyatlardaki bir laptop mu daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullandığım sağlam bir masaüstü bilgisayarım var fakat seyahatlerimde oyun oynayacak vs. bir ürün daha almak istiyorum. Sizce Xbox Series S mi? Yoksa aynı fiyatlardaki bir laptop mu daha iyi olur?
Xbox Series S 18K civarında, aynı fiyatlarda bi laptop alsan oyun için idare etmez gibi. En mantıklı oyuncu dizüstüleri 21K'dan başlıyor.

Üstteki arkadaşımıza katılmakla beraber, Xbox seyahatlerde oynamaya müsait bir gereç değil ki. Onun yerine, Nintendo Switch, Rog Ally, Steam Deck v.b. gibi el konsollarına yönelmeniz daha iyi olmaz mı?

Xbox da rahat taşınabilir bir şey değil ki? Sabitseniz de konsol yerine 22 k'ya 4060 i5 12400f/ryzen 5 5600'lü bir hazır sistem almanız daha iyi olur.
Laptop ise oyun için minimum 21.5 çıkmanız gerek rtx 2050 ryzen 5 5500h ip gaming 3 var.

İkinci el laptopun mantıklı olacağını düşünüyorum, 3050 veya 3060 ekran kartlı laptop bulabilirsiniz diye düşünüyorum bu bütçede.

Series S ufak küçük bir konsol taşıması kolay ama internet bağlantısı gerektiriyor sürekli. bilgin olsun ;)

Üstteki arkadaşımıza katılmakla beraber, Xbox seyahatlerde oynamaya müsait bir gereç değil ki. Onun yerine, Nintendo Switch, ROG Ally, Steam Deck vb. Gibi el konsollarına yönelmeniz daha iyi olmaz mı?

Hocam genelde gittiğim yerler ev ortamı olacağı için çok sorun yaşamam ama tabii ki onları da araştırırım.

Xbox'da rahat taşınabilir bir şey değil ki? Sabitseniz de konsol yerine 22 K'ya 4060 i5 12400f/ryzen 5 5600'lü bir hazır sistem almanız daha iyi olur.
Laptop ise oyun için minimum 21.5 çıkmanız gerek RTX 2050 Ryzen 5 5500h IP Gaming 3 var.

Hocam masaüstü bilgisayarım var zaten hazır sistem almama gerek yok Series S küçük olduğu için taşınabilirlik açısından rahat diye dedim ve 2050'li bir laptopa göre Xbox daha iyi performans vermez mi?

İkinci el laptopun mantıklı olacağını düşünüyorum, 3050 veya 3060 ekran kartlı laptop bulabilirsiniz diye düşünüyorum bu bütçede.

2. ele çok bulaşmak istemedim hocam ya.

Series S ufak küçük bir konsol taşıması kolay ama internet bağlantısı gerektiriyor sürekli. Bilgin olsun ;)

Biliyorum hocam internet çok sorun yaşatmaz herhalde yine de bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Hocam genelde gittiğim yerler ev ortamı olacağı için çok sorun yaşamam ama tabii ki onları da araştırırım.

Hocam masaüstü bilgisayarım var zaten hazır sistem almama gerek yok Series S küçük olduğu için taşınabilirlik açısından rahat diye dedim ve 2050'li bir laptopa göre Xbox daha iyi performans vermez mi?

2. ele çok bulaşmak istemedim hocam ya.

Biliyorum hocam internet çok sorun yaşatmaz herhalde yine de bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Xbox belki kolay taşınabiliyor ama görüntüyü hayal etmeyeceksiniz herhalde oynamak için monitör de lazım, sistemden farkı kalmıyor öyle taşınabilirlik açısından o yüzden dedim.
Seyahat ederken vs. Lazım oluyorsa laptop gerekli.
Attığım laptop tek seçenek zaten bu bütçede, ben arttırabiliyorsanız bütçe arttırmanızı öneririm.

Xbox belki kolay taşınabiliyor ama görüntüyü hayal etmeyeceksiniz herhalde oynamak için monitör de lazım, sistemden farkı kalmıyor öyle taşınabilirlik açısından o yüzden dedim.
Seyahat ederken vs. lazım oluyorsa laptop gerekli.
Attığım laptop tek seçenek zaten bu bütçede, ben arttırabiliyorsanız bütçe arttırmanızı öneririm.

Hocam bütçeyi biraz daha arttırabilirim belki ama zaten halihazırda bir masaüstü PC varken sadece seyahat içinde çok fazla para bayılmak istemedim monitor konusunda ise gittiğim çoğu yerde TV var zaten sorun yaşamam sanırım.

@Kedullah hocamin onerdigi laptopu alabilirsiniz 21K'ya. Xbox Series S yerine dizi filmde izlersiniz seyerhatlerde ayrıca ve illa bir monitor veya TV şartı olmaz.

Hocam öylede pek dizi film vs. izleyen birisi değilim genelde Xbox'u da gittiğim yerlerde varsa arkadaşlarımla falan pes FIFA vs. oynamak için alacağım zaten laptoptan kol bağlayarak oynanılır mı ve RTX 2050 Xbox Series S'e göre daha düşük performans vermez mi?

Geri
Yukarı