Xbox Series S'ten PlayStation'a geçiş mantıklı mı?

starney_binson

Hectopat
Elimde Xbox Series S var. Yaklaşık 3 senedir game Pass ile birlikte kullanıyorum. PlayStation exclusivelerini merak ettiğim için geçmeyi düşünüyorum. Ama PS4 ve PS5 arasında kaldım. Merak ettiğim oyunların hepsi PS4'te zaten var ama PS5'in artısı olur mu oyun çeşitliliği açısından emin değilim.

Sizce PlayStation tarafında bu durumda geçmeye değer mi?

Exclusive açısından Xbox sönük kalıyor evet exclusive için PS ye geçerseniz bence PS 5 alın 4 un grafikleri eskide kaldı kötü şuan baya bence 5 alın 4 ile çoğu exclusive oyunu aynı Spiderman 2 hariç ama grafiği 4 un güzel değil cidden

PS5 geçin kesinlikle eski oyunları yâd etmek isterseniz bile PS Deluxe üyeliği alıp eski oyunları oynayabilirsiniz bir arkadaşım öyle yapmıştı güzel seriye sahip oyunlar çıkıyor GTA6 resident evil requiem gibisinden.

@uygr12 @darkpassanger Teşekkür ederim cevaplarınız için. ps4 ü tamamen çıkarıyorum o zaman ihtimallerden. Yeni nesil konsolların duyurulmasına çok bir zaman kalmadığı için ps5 harcamasına değer mi emin olamamıştım sadece. Bir de elimde GTX1660s ekran kartlı bir pc var. Burada pc tarafına çıkan ps oyunlarını oynayıp yeni nesli beklemek mantıklı olur mu ?

Bildiğim kadariyla PlayStation 6 en erken 2027-2028 de felan cikcak onu beklemeye değer mi bilmiyorum ekran kartı güçleri konusunda da pek bilgim yok maalesef çoğu oyunu iyi oynatır mı yani az çok biliyorum gibi ama 1660 rahat oynatabilir mi emin değilim bence PS 5 almak mantıklı olacaktır

Geleceğe yönelik bakarsak ekran kartınız yani biraz düşük şimdiki oyunların çoğu 1050 Ti istiyor en az, Indiana Jones 2050 Ti falan, fakat PC şöyle bir avantajı var PS oyunlara mod falan kurabilmek GTA 5 zaten biliyoruz Minecraft falan, bence PC 1-2 yıl elinizde tutmaya çalışın ama Ps5 o orada geçmeye çalışın. Ps5 geçin kesinlikle Türkiye'de fiyatlar mağlum zamlanmakta

Son düzenleme:
1660s ile bu oyunları oynamak zor olur bence. Gow 2018 gibi oyunları oynatır da Tlou falan geçerseniz FSR açma durumunda kalırsınız ha böyle de oynanır ama görüntü ne kadar iyi olur şüpheli. Medium 50 55 civarı FPS alıyor oyun çatışma vb yokken. PS5 almak en iyisi olur bence nesil bitene kadar konsolu tutarsınız çok isterseniz sonra PS6 geçersiniz. PC tarafında özel oyunları oynamak pahalıya geliyor PS Plus kullanarak birçok özel oyunu ucuza oynarsınız.

Fakat kesinlikle PS5 geçin sizin için bir rahatlama olacaktır PS6 duyurulsa bile PS5 aynı PS4 gibi olur en az 5 sene daha kullanılır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…