Xbox Series X için 2K vs 4K monitör farkı ne kadar?

Rick Sanch

Picopat
Merhaba herkese, yakın zamanda Series X aldım ve bunun için monitör bakıyorum OLED'leri çok beğensem de maalesef bütçem yok. Oyunları her zaman performans modda oynayacağım sizce 4K ve 2K'den hangisini almalıyım? OLED gibi harika gözükmese de 4K ekran dah güzel bir görüntü verir mi? Native olarak oyunların 4K veremediğini biliyorum Xbox'ta.

Son düzenleyen: Moderatör:
27" ise 2K bence daha ideal olur 4K 27" biraz gereksiz ve farkı anlamanıza zor gelir. 4K, 32" ve üzeri ebattaki monitörlerde mantıklı kalıyor. 2K gayet yeterli olacaktır. 4K IPS yerine 2K OLED bakılabilir OLED olsun dersen. Panelden bağımsız olarak alacağınız monitörde HDMI 2.1, VRR, 120Hz çıkış, FreeSync olsun.

2K monitörlerin neredeyse hiçbirinde 2.1 HDMI yok, ben şuan VA panel 2K bir monitöre sahibim ama renkleri o kadar iyi değil ve 5 ms o yüzden Xbox için yeni almayı düşünüyorum.Asıl düşündüren şey Xbox'ın native 4K vermemesi buda 2K ve 4K arasında bir farkın hissedilmemesini sağlar mı?

2K monitörlerin neredeyse hiçbirinde 2.1 HDMI yok, ben şuan VA panel 2K bir monitöre sahibim ama renkleri o kadar iyi değil ve 5 ms o yüzden Xbox için yeni almayı düşünüyorum.Asıl düşündüren şey Xbox'ın native 4K vermemesi buda 2K ve 4K arasında bir farkın hissedilmemesini sağlar mı?
Farkı hissetmezsiniz hocam. Büyük televizyonlarda o fark hissediliyor. 2K renkleri iyi olan bir monitör seçmeniz daha doğru olur bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı