Xbox Series X vs PS5

Eğer PS alırsan TLOU, Uncharted, Ghost Of Tshushima, Gran Turismo 7, Spiderman, God Of War, Horizon, Days Gone, Bloodborne, Detroit Become Human gibi oyunlara sahipsin. XBOX ise sadece daha iyi grafik ve oyunları daha ucuz.

PS5 almalısınız. Öncelikle Series S alınır çünkü onun dengi bir konsol yok fakat ben Series X alınmasını önermiyorum. 3 yeni nesil konsolu da kullandım inanın PS5 bambaşka bir şey. Öncelikle az oyun oynayan biriymişsiniz, az oynayacaksanız çok kaliteli oyunlar olmalı. Sony oyunları her sene yılın oyun ödüllerinde baş gösterir ve bazen de kazanır. Çok kaliteli seriler vardır ve Türkçe alt yazı veya dublaj seçenekleri çoğunda mevcuttur üstelik PS Plus'da da birçoğu bulunuyor. Artık geliştiriciler oyunları PS'ye öncelikli optimize ediyor, birçok oyunda PS5'in daha iyi performans verdiği zaten biliniyorken artık daha iyi görsellik de sunuyor. Series X hem daha güçlü hem daha kötü performans ve görüntü sunuyor rezilliğe gel. Kontrolcü konusu tartışmaya kapalı açıkça DualSense önde. Sadece titreşim veya tetik efektini baz alarak söylemiyorum ele tutuşu olsun, malzeme kalitesi olsun, analogların büyüklüğü olsun, bumper ve tetikler olsun her şeyi çok kaliteli, yumuşak ve sessiz harika bir kontrolcü. Xbox gamepad sesi aşırı rahatsız edici olması bir yana tuşları da çok garip. Sanırım eski oyun mevzusuna takıldınız eğer PS3 neslinden kalan oyunları seviyorsanız evet bu oyunlar PS5'te yok fakat PS5'in yanına bir PS3 alırsanız Xbox'dan çok daha fazla 7. nesil oyuna erişim sağlarsınız. Orta seviye bilgisayarınızda varmış o halde PS5 alın.

PlayStation DualSense daha iyi fakat Xbox gamepad daha iyi oturuyor ele Microsoft Xbox Custom gamepad tarafından çok tetikli kendi kolunuzu yapabiliyosunuz yıllardır Xbox kullanıyorum hiçbirinde sıkıntı çıkmadı Xbox Series X görüntü kalitesi daha kötü daha kötü performans veriyorsun demişsiniz kime göre neye göre ? PlayStation 5 alınca dert gine bitmiyorki oyun alcağınız zaman zaten 1 tane oyun için 1000,2000 lira bayılcağıma gamepass ten doya doya oynarım daha iyi.

PlayStation DualSense daha iyi fakat Xbox gamepad daha iyi oturuyor ele Microsoft Xbox Custom gamepad tarafından çok tetikli kendi kolunuzu yapabiliyosunuz yıllardır Xbox kullanıyorum hiçbirinde sıkıntı çıkmadı

Kol işi ele bağlı. Senin eline Xbox oyurur başkasının eline DualSense. Sorf ele daha iyi oturuyor diye DualSense teknolojisini feda etmek yanlış.

Xbox Series X görüntü kalitesi daha kötü daha kötü performans veriyorsun demişsiniz kime göre neye göre?

Optimizasyona, yatırıma ve yazılıma göre.

PlayStation 5 alınca dert gine bitmiyor ki oyun alcağınız zaman zaten 1 tane oyun için 1000,2000 lira bayılcağıma Game Pass ten doya doya oynarım daha iyi.

PS Plus alırsan game Pass ile benzer fiyata sahip. Üstelik PS Plus oyunlarının daha kaliteli olduğu tartışılmamalı değil mi?

PS Plus oyunlarının daha kaliteli olduğu tartışılmamalı değil mi?

Bence tartışılmalı hocam :D Game Pass çok daha yenilenen bir kütüphane Xbox sadece son 2 ayda Stalker 2 indiana jones gibi güzel oyunlar çıkarttı / yayımladı ve yakında Awowed çıkacak Call of Duty'i saymiyorum bile ve bunlar sadece Xbox'un kendi çıkarttığı oyunlar 3. parti firmalardanda oyunlar ekliyorlar.

Sony bir oyun çıkartırsa PS plusa eklenmesi 3 yılı buluyor 5 yıllık The Last of Us 2 bile hala daha PS Plus kütüphanesine dahil değil God of War ragnarok ve Spider-Man 1 - 2 gibi birçok oyun Ps Plus'a dahil değil illaha konsol alıcam diyorsanız Xbox Series X almalısınız bence ama tavsiyem PC olur hem gamepass kullanırsın hemde playstaion özel oyunlarınıda oynarsın.

Bence tartışılmalı hocam :D Game Pass çok daha yenilenen bir kütüphane Xbox sadece son 2 ayda Stalker 2 indiana jones gibi güzel oyunlar çıkarttı / yayımladı ve yakında Awowed çıkacak Call of Duty'i saymiyorum bile ve bunlar sadece Xbox'un kendi çıkarttığı oyunlar 3. parti firmalardanda oyunlar ekliyorlar.

Sony bir oyun çıkartırsa PS plusa eklenmesi 3 yılı buluyor 5 yıllık The Last of Us 2 bile hala daha PS Plus kütüphanesine dahil değil ya da God of War ragnark ve Spider-Man 1 - 2 illaki konsol alacağım diyorsanız Xbox Series X almalısınız bence ama tavsiyem PC olur hem Game Pass kullanırsın hem de PlayStation özel oyunlarınıda oynarsın.

Xbox'ın tüm oyunlarını PC'ye çıkaracağını, bir çoğunu ise PS ile anlaşacağının gelişmelerini hesaba kattığımızda artık bu eskiden kalma konu boş oluyor. Zaten mevcut olarak baktığımızda iyice incelerseniz saydığınız oyunlardan kat kat iyi oyunlar mevcut PS Plus'ta. Her ayda oyun veriyor. Yenilenen kütüphane konusunda aman aman bir fark yok. Ha dediğiniz gibi katılıyorum, Xbox oyunları ilk günden sunma konusunda önde PS Plus'tan.
Tabii şu anda Series X almak pek mantıklı değil. Series S daha alınabilir bir konsol. Mesela Series S kendi fiyatında bir PC veya PS'e göre rakipsiz ama Series X artık fiyatındaki PC'ye görede PS'ye görede mantıksız bir seçim.
Xboxın oyunlarını rakiplerine sunma kararı konsolunu bitirecek.

PS5'in daha iyi performans verdiği zaten biliniyorken artık daha iyi görsellik de sunuyor.

Optimizasyona, yatırıma ve yazılıma göre.

Hangi oyunda PS5'in görüntü kalitesi daha iyi gösterebilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En popüler oyunlardan biri olan Black Ops 6'da 120 FPS modunda Series X daha stabil bir 120 FPS sunarken PS5'te daha fazla FPS dropları oluyor bakabilirsiniz.
PS5'te FPS'in 70'e kadar düştüğü anlar var videoda 10:35'e bakabilirsiniz.

Xbox'ın tüm oyunlarını PC'ye çıkaracağını, birçoğunu ise PS ile anlaşacağının gelişmelerini hesaba kattığımızda artık bu eskiden kalma konu boş oluyor. Zaten mevcut olarak baktığımızda iyice incelerseniz saydığınız oyunlardan kat kat iyi oyunlar mevcut PS Plus'ta. Her ayda oyun veriyor. Yenilenen kütüphane konusunda aman aman bir fark yok. Ha dediğiniz gibi katılıyorum, Xbox oyunları ilk günden sunma konusunda önde PS Plus'tan.
Tabii şu anda Series X almak pek mantıklı değil. Series S daha alınabilir bir konsol. Mesela Series S kendi fiyatında bir PC veya PS'e göre rakipsiz ama Series X artık fiyatındaki PC'ye görede PS'ye görede mantıksız bir seçim.
Xbox'ın oyunlarını rakiplerine sunma kararı konsolunu bitirecek.

PS'ın oyunları 1-2 yıla PC'e daha ucuz fiyata geliyor zaten konsol hastası olmadığınız sürece konsol alınması çok mantıksız.

God of War: Ragnarok Epic Games:

1500 TL.

God of War ragnarok PS Plus:

2800 TL.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

FPS'den örnek verdim bir de görüntü kalitesinden örnek vereyim.

Star Wars outlaws PS5 - xsx çözünürlükleri:

Kalite modu:
Xsx 1620-1440p 30 FPS.
PS5 1620P-1332p 30 FPS.

Favour quality(40 FPS kalite modu):

Xsx: 1200P-1104p 30 FPS.
PS5:1200P-1080p 30 FPS.

Performans modunda:

Xsx: 1080P-936p 30 FPS.
PS5:1080P-828p 30 FPS.

Bu farklar büyük farklar demiyorum ancak XSX küçük farklarla bile olsa PS5'in önüne geçiyor.

Benim elimde daha örnek var mesela:

Bu oyunun performans modundaki FPS farklılıklarını videodan izleyebilirsiniz PS5 ile Series X'in sunduğu 60 FPS arasında büyük farklar var.

Series X de tam stabil 60 FPS sunamasada PS5'ten çok daha iyi FPS veriyor izleyebilirsiniz.

Bu konuları birçok insan konsol almadan önce okuyor yanlış bilgiler vermeden önce bir araştırın.

Gösterdiğin oyunlar optimizasyon sorunlu diyecek olursa diye:

Cyberpunk 2077'nin karşılaştırma videosunu izleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı