PS5'in daha iyi performans verdiği zaten biliniyorken artık daha iyi görsellik de sunuyor.
Optimizasyona, yatırıma ve yazılıma göre.
Hangi oyunda PS5'in görüntü kalitesi daha iyi gösterebilir misiniz?
En popüler oyunlardan biri olan Black Ops 6'da 120 FPS modunda Series X daha stabil bir 120 FPS sunarken PS5'te daha fazla FPS dropları oluyor bakabilirsiniz.
PS5'te FPS'in 70'e kadar düştüğü anlar var videoda 10:35'e bakabilirsiniz.
Xbox'ın tüm oyunlarını PC'ye çıkaracağını, birçoğunu ise PS ile anlaşacağının gelişmelerini hesaba kattığımızda artık bu eskiden kalma konu boş oluyor. Zaten mevcut olarak baktığımızda iyice incelerseniz saydığınız oyunlardan kat kat iyi oyunlar mevcut PS Plus'ta. Her ayda oyun veriyor. Yenilenen kütüphane konusunda aman aman bir fark yok. Ha dediğiniz gibi katılıyorum, Xbox oyunları ilk günden sunma konusunda önde PS Plus'tan.
Tabii şu anda Series X almak pek mantıklı değil. Series S daha alınabilir bir konsol. Mesela Series S kendi fiyatında bir PC veya PS'e göre rakipsiz ama Series X artık fiyatındaki PC'ye görede PS'ye görede mantıksız bir seçim.
Xbox'ın oyunlarını rakiplerine sunma kararı konsolunu bitirecek.
PS'ın oyunları 1-2 yıla PC'e daha ucuz fiyata geliyor zaten konsol hastası olmadığınız sürece konsol alınması çok mantıksız.
God of War: Ragnarok Epic Games:
1500 TL.
God of War ragnarok PS Plus:
God of War Ragnarök’te cevap ve müttefik arayışında Dokuz Diyar’ı keşfe çıkan Kratos ve Atreus'a katılın. Oyuna genel bakışı, fragmanı ve daha fazlasını görüntüle.
www.playstation.com
2800 TL.
FPS'den örnek verdim bir de görüntü kalitesinden örnek vereyim.
Star Wars outlaws PS5 - xsx çözünürlükleri:
Kalite modu:
Xsx 1620-1440p 30 FPS.
PS5 1620P-1332p 30 FPS.
Favour quality(40 FPS kalite modu):
Xsx: 1200P-1104p 30 FPS.
PS5:1200P-1080p 30 FPS.
Performans modunda:
Xsx: 1080P-936p 30 FPS.
PS5:1080P-828p 30 FPS.
Bu farklar büyük farklar demiyorum ancak XSX küçük farklarla bile olsa PS5'in önüne geçiyor.
Benim elimde daha örnek var mesela:
Bu oyunun performans modundaki FPS farklılıklarını videodan izleyebilirsiniz PS5 ile Series X'in sunduğu 60 FPS arasında büyük farklar var.
Series X de tam stabil 60 FPS sunamasada PS5'ten çok daha iyi FPS veriyor izleyebilirsiniz.
Bu konuları birçok insan konsol almadan önce okuyor yanlış bilgiler vermeden önce bir araştırın.
Gösterdiğin oyunlar optimizasyon sorunlu diyecek olursa diye:
Cyberpunk 2077'nin karşılaştırma videosunu izleyebilirsiniz.