Xbox Series X vs. Series S

kravuzen

Hectopat
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
1.031
Merhaba, ben bir Xbox Series S kullanıcısıydım fakat konsolu satmak durumunda kalmıştım. Daha sonra PS5 almak istedim ama yurt dışında da stok bulamadım. Xbox'ı da tekrardan alabilirim diye Game Pass hesabımı satmamıştım.

Şimdi bulunduğum yerde Xbox Series S indirimde ve 4300 TL, Series X ise 9000 TL. Bir konsol kendim için bir konsol da Türkiye'ye götürmek için almak istiyorum. Aslında Series S'ten memnun olsam da konsolu satarken belki Series X'e yükseltirim diye satmıştım fakat kullanma amacım sadece Game Pass'ten yararlanmak olacak. PS5 aldıktan sonra ikinci platform olarak kalacak. Ağırlıklı oynadığım oyunlar spor simülasyon oyunları olduğu için ve fiyat farkından dolayı tekrardan Series S almak istiyorum.

İkinci konsolu hangisi almam gerektiğine karar veremedim. Ürünü Türkiye'de kapalı kutu olarak satacağım. Yakınlarda cihaz almış, piyasanın güncel durumundan haberdar olan varsa hangisini kapalı kutu olarak daha rahat satabileceğimi sormak istedim. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
PS Xbox birbirine göre farklılar PS oyunları pahalı ama güzel Xbox oyun tarafında zayıf ama Game Pass var aman aman oyun oynayan biri değilseniz Xbox Series S sizi üzmez zaten bayağı destek alacak cihaz.
 
Al-sat yapacaksanız PS5 çok daha erken daha pahalıya satılır. Kendiniz kullanacak iseniz PS5 veya Series X

PS5 birkaç aydır arıyorum bulamadım olsa öncelikle kendime alacaktım zaten hocam.

Dolayısıyla al-sat durumunda Series S ve X arasındayım. Sahibindene erişim sağlayamadığım için durumları bilmiyorum. Series S burada normalde dövizin karşılığı olarak 5000-5300 TL civarıyken indirimde 4300 civarına düşmüş durumda. Türkiye'deki fiyatı çok değişken, liste fiyatı çok fazlayken ikinci elde fiyatlar düşük ama kapalı kutu kaça satılabilir bir fikrim yok. Ürün 2 yıl Microsoft Türkiye garantili olacak.
 
Series S cihazını zamanında 2500 lira Amazon'dan almadığım için köpek gibi pişmanım. Kendine alıyorsan Series S gayet yeterli ama satmak için alıyorsan PS5 al hocam piyasa aşırı uçtu. İlla kar edersin. Türkiye'de de zaten Xbox çok satan bir konsol değil PlayStation çok satıyor stok da az.
 
Series S cihazını zamanında 2500 lira Amazon'dan almadığım için köpek gibi pişmanım. Kendine alıyorsan Series S gayet yeterli ama satmak için alıyorsan PS5 al hocam piyasa aşırı uçtu. İlla kar edersin. Türkiye'de de zaten Xbox çok satan bir konsol değil PlayStation çok satıyor stok da az.

Hocam ben Series S'i çıkış tarihine yakın kendime almıştım 2500 lira civarından, daha sonra da bir kez arkadaşıma almıştım. O sırada konsol 300 Euroydu, şu an normal şartlarda 280, indirimle 240 Euro civarı, yani anlık kurla indirimli fiyatı 4300 TL civarı. Türkiye resmi fiyatı ise hem 300 Euroya aldığım zamanlar hem de bugün 475 Euro, bugünün fiyatıyla 8500 TL. Yalnız daha önce yapmadığım için yurtdışından getirilen kapalı kutu Xbox'ların ederi ne olur, mantıklı fiyatlara satılabilir mi bilmiyorum, ikinci el satmışlığım oldu. Hem Series S hem Series X'in mağaza dışı satış fiyatları düşük gibi geldi, bu nedenle bir adet konsol alıp satabilirsem satıp satamazsam da kendim kullanmayı düşünüyorum. Ona göre tercih yapacağım.

PS5 de dediğim gibi ara ara çok baktım ama bir türlü bir stok düşüremedim. Bulabilsem al-sattan çok kendime almak istiyorum ama yok.
 
PS5 stok sorunu global bir sorun bana sorarsan kapalı kutu gümrükte bazen sıkıntı çıkarabiliyorlar ama yine de cihazı kaydettirince Microsoft üzerinden cihazın garanti süresini dolayısı ile sıfır olup olmadığını çok net kanıtlarsın. Çok da güzel kar ile de satarsın. Hele de büyükşehirde isen çok çok daha kolay gider.
 

Geri
Yukarı