Rehber XBOX ve PS konsollarında kardeşlik mevzusunu anlamak

Benim bildiğim şifre değişse de bir şey olmaz. Tabii bundan tam emin değilim
Bundan nasıl emin olabiliriz? Bilen arkadaş var mıdır?
Ana hesap olarak ben eklemek istesem ayarlardan ekleyebilir miyim, yoksa yeniden şifre mi ister?

Not: cihaz henüz elime geçmedi o yüzden deneyemedim bunları. Cihaz gelince bilgi sahibi olmak adına soruyorum.

Ana hesap olarak ben eklemek istesem ayarlardan ekleyebilir miyim, yoksa yeniden şifre mi ister?
Ana hesap yapmak için şifre istemiyor diye hatırlıyorum. Uzun zaman önce yapmıştım ve şifre istememişti.

Uyarı olarak yazayım. Çok sizi ilgilendiren bir konu değil ama bir hesap maksimum yılda 5 veya 6 kere Giriş Xbox'ı yapılabilir. Bununla pek işiniz olmaz ve karşılaşmazsınız fakat birden fazla kez Giriş Xbox'ı kaldırıp tekrar yapmamaya özen gösterin.

Bundan nasıl emin olabiliriz? Bilen arkadaş var mıdır?
Bir profile uzun süre giriş yapmazsanız (süreyi tam olarak bilmiyorum 3 hafta ile 4 hafta arasında değişiyor sanırım) yeniden şifre istiyor. Bunu güvenlik amacıyla yapıyor. Bende şuan P1 hesap olarak kullandığım profiller var ve uzun süredir de giriş yapmıyorum. Ana hesap olduğu için oyunlara erişebiliyorum ama. İndirip denemedim ama kütüphanemde mevcut gözüküyor.

Bununla pek işiniz olmaz ve karşılaşmazsınız fakat birden fazla kez Giriş Xbox'ı kaldırıp tekrar yapmamaya özen gösterin.
Dediğiniz gibi giriş xbox'ı bir kez yapıldıysa o konsolda o hesabın oyunlarını sürekli oynayabiliyor olmak bir açık olmuş olmuyor mu? Diyelim bu kişi de kendisi konsol aldı ve hesabına girdi yeni konsoldan, bu durumda onu ana hesap yapacaktır. Daha önceki hesaplar pasife gelmiyor ise, bunun çakallığına düşen çok olurdu. Ana hesap sadece bir konsolda olabiliyordur diye tahmin ediyorum. Arkadaş yeni konsol almayacak ama pc'den erişim yapacak ise hesabıyla belki sorun olmayabilir
Benim derdim aldığım arkadaştan birşey istemeden kendi hesabımı açıp mevcut oyunları sınırsız oynayabilecek miyim? Nerde patlar bu süreç diye merak ettim.

Dediğiniz gibi giriş xbox'ı bir kez yapıldıysa o konsolda o hesabın oyunlarını sürekli oynayabiliyor olmak bir açık olmuş olmuyor mu? Diyelim bu kişi de kendisi konsol aldı ve hesabına girdi yeni konsoldan, bu durumda onu ana hesap yapacaktır. Daha önceki hesaplar pasife gelmiyor ise, bunun çakallığına düşen çok olurdu. Ana hesap sadece bir konsolda olabiliyordur diye tahmin ediyorum.
P1 ve P2 ile kafanızı çok karıştırmak istemiyorum. Yüzeysel şekilde anlatayım. Bir hesap en fazla bir konsolda Giriş Xbox'ı yapılabilir. Diyelim ki başka bir hesap daha yapmış olsun. Bu sefer ilk yapan kişinin Giriş Xbox'ı kayboluyor. İşte bunun için yılda en fazla 5-6 kez yapmaya izin veriyor. Birçok kişinin elinde dolaşmasına engel olmaya çalışıyorlar bu şekilde. P2 içinse mecbur tek bir kişi kullanabilir çünkü birden fazla kişi aynı hesaba girip oyunu oynamaya çalışırsa oyundan atar ve uyarı verir. Buradaki temel kural bir hesabı en fazla iki kişi kullanması lazım. P1 hakkı kullanan kişi konsolunda Giriş Xbox'ı yapacak ve kendi hesabına dönecek. Bir daha da P1 hesabına giriş yapması gerekmiyor. Bazı yerlerde P1 profilini bile konsoldan kaldırabilir diyorlar ama denemediğim için bunu önermem. P2 ise her oynayacağı zaman kardeşlik yapılan profili açıp daha sonra kendi profilini dönüp oynamak zorunda.

Arkadaş yeni konsol almayacak ama pc'den erişim yapacak ise hesabıyla belki sorun olmayabilir
P2 ile PC'nin çakışma ihtimali var. Siz P1 hak kullanacağınız için sorun olmaz.

Son düzenleme:
Bir soru daha ben konsolda P1 hesabına dokunmayıp kendime yeni hesap açtığımda gamepass üyeliğimin olması gerekir mi ana hesaptaki oyunları oynayabilmek için

Açıkçası kafama yatmayan şu oldu. Bu durumda herkes xbox'ını satarken şifresini de verse tek seferlik, alan kişi hesap sahibine (P1) ait tüm oyunları, gamepass hesabı dahi açmadan boş hesap açacağı 2.hesapla oynayabiliyor sonsuza kadar diye anladım. Bu zincir ne zaman bozuluyor tam olarak onu anlayamadım.
1. Hesap sahibinin şifreyi değiştirmesi
2. Hesap sahibinin pc'den hesabına girmesi
3. Hesap sahibinin yeni konsol alıp giriş hesabı olarak ataması

Açıkçası kafama yatmayan şu oldu. Bu durumda herkes Xbox'ını satarken şifresini de verse tek seferlik, alan kişi hesap sahibine (P1) ait tüm oyunları, Game Pass hesabı dahi açmadan boş hesap açacağı 2.hesapla oynayabiliyor sonsuza kadar diye anladım.
Tamam da sorun burada zaten. Ben satarken ana hesabımı neden yabancı birine vereyim? İçinde kendi kişisel bilgilerim, başarımlarım, kütüphanem, ilerlemem mevcut. Birçok kişi yan bir hesap açıp ordan ilerlemek yerine ana hesabını kullanıyor. Satmak istediği zaman da bunları vermek istemiyor. PS'de de aynı sistem mevcut. Bu Xbox'a özel değil.

Bu zincir ne zaman bozuluyor tam olarak onu anlayamadım.
1. Hesap sahibinin şifreyi değiştirmesi
2. Hesap sahibinin pc'den hesabına girmesi
3. Hesap sahibinin yeni konsol alıp giriş hesabı olarak ataması
1. Şifre değişikliğinden emin değilim.
2. PC'den girmesinden bir sorun olmaz.
3. Yeni Giriş Xbox'ı yapılması öncekini geçersiz kılar.

3. Yeni Giriş Xbox'ı yapılması öncekini geçersiz kılar.
Arkadaş yeni giriş xbox'ı yapsa bile başka yeni konsoldan, ben P1 oyunlarını oynamaya devam edebiliyor muyum bu cihazda kendi hesabımla daha önce bir kez giriş xbox'ı yapıldığı için. Gerçekten son soru :)

İçinde kendi kişisel bilgilerim, başarımlarım, kütüphanem, ilerlemem mevcut
Burası doğru, ama kredi kartı bilgileri vb şeyleri sildikten sonra güzellik yapmak istese veya hesabı bir kereliğine şifresi girilmiş olarak verse, cihazı alan kişi birçok oyunla birlikte çok şanslı duruma düşüyor ve bu durumdan hesap sahibinin de teoride bir hak kaybı olmuyor.

Arkadaş yeni giriş xbox'ı yapsa bile başka yeni konsoldan, ben P1 oyunlarını oynamaya devam edebiliyor muyum bu cihazda kendi hesabımla daha önce bir kez giriş xbox'ı yapıldığı için. Gerçekten son soru :)
Hayır, oynayamazsınız. Giriş Xbox'ı aynı anda sadece tek cihazda yapılabilir. Öncekileri geçersiz kılar.

Burası doğru, ama kredi kartı bilgileri vb şeyleri sildikten sonra güzellik yapmak istese veya hesabı bir kereliğine şifresi girilmiş olarak verse, cihazı alan kişi birçok oyunla birlikte çok şanslı duruma düşüyor ve bu durumdan hesap sahibinin de teoride bir hak kaybı olmuyor.
P1 ve P2 hak fark etmeksizin ikisi de o hesabı o kullanmaması gerekiyor. Bundan sebep kişisel hesap verilmiyor. Detaya girersek bazı şeylerden kardeşlik ile yararlanamazsınız. Örneğin kimi oyunların (kimi diyorum çünkü bazılarında yararlanılıyor) üst sürümlerinde bulunan eklenti ve DLC gibi içerikler P1 ve P2 hakça kullanılamıyor. Mesela FC içindeki sanırım FC points parası olarak geçen oyun için para veya Cod oyunlarında geçerli CoD points'ler. Bunlar da sadece alınan profillerde kullanılabilir. P1 ve P2 hak yararlanamaz. Verilmek istenmemesinin nedenlerinin başında bu unsurlar geliyor. Ayrıca ilerlemeler de aktarılamıyor.

Biraz araştırdığım zaman şifre değişimi ile ilgili P1 hak kaybolmuyor fakat sonradan eklenen oyunlara erişimin olmadığını birisi belirtmiş. Doğruluk payını bilmiyorum. Bunu şahsen denemeniz veya daha bilgili birisinden yardım almanız gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı