Xbox vs PS

mridvanbas

Femtopat
Daha fazla  
Daha önce hiç konsolum olmadı, konsola hiç ilgim de olmamıştı. Ancak şu an işe girdim, uzunca süredir bilgisayar başına oturacak halim bile olmuyor ama oyun oynamayı çok özledim çözümü konsol alıp yata yata oynamakta buldum. Konsollar hakkında bilgim 0 olduğu için de danışmak istedim. Oyuna 3000TL vermek istemediğim için Game Pass kütüphanesi cezbediyor, ama sanırım PlayStation'da da böyle bir durum var. Series S vs X vs PS5 karışmasında ucuza oyun oynama konusunda kazanan kim olur? S ve X arasındaki farka değer mi? Şimdiden teşekkürler.

Series S alma hangisini alırsan al ikisi de konsol deneyimini verir. Ama Dualsense olayı yüzünden oyun keyfi olarak PS bir tık daha önde. Plus kataloğu gayet dolu iyi oyunlar var. Ama normal oyun almak istersen bazı oyunlar daha pahalı. İleride satacak olursan da PS'nin alıcısı daha çok hem oyunlarında hem konsolun kendisinde de böyle.

Uzun vadede hangisi daha mantıklı? PS Plus'ta 3 paket var ama mobilden fiyatları görüntüleyemedim bir türlü.

Ekran görüntüsü 2024-11-08 142755.png

En iyisi Deluxe'dur bütün kataloglara erişiminiz olur.

Son düzenleme:
Uzun vadede hangisi daha mantıklı? PS plusta 3 paket var ama mobilden fiyatları görüntüleyemedim bir türlü.
Bence PS5. Series S mevzusu yüzünden firmalar Xbox konsollarına hemen getiremiyor bazı oyunları. Çünkü Series S güçsüzken X ona göre çok daha güçlü. O yüzden firmalar zorlanıyor oyun getirirken. PS Plus'ta 3 farklı paket var en pahalısı 300 TL. Orta paket 260 TL en ucuzu Essential ise 175 TL. Ben en üst seviyesini öneririm eski PS1 2 oyunlarını ve onların Remastered halini de oynamanıza izin veriyor.

Dualsense Xbox kontrolcüsüne göre daha gelişmiş. Taramalı silahları kullanırken (her oyunda olmasa da) R2 geri tepiyor ve ister istemez aiminizi bozuyor. Tetikler kullandığınız silaha göre de sertleşiyor. Xbox'ta var mı bilmiyorum ama mesela karakteriniz telsizde biriyle konuşuyor kolun üstündeki hoparlörden geliyor karşıdakinin sesi. Özel oyunların da çıkmaya devam edeceğini unutmayın Xbox'a asla gelmez o oyunlar.

Son düzenleme:
Bence PS5. Series S mevzusu yüzünden firmalar Xbox konsollarına hemen getiremiyor bazı oyunları. Çünkü Series S güçsüzken X ona göre çok daha güçlü. O yüzden firmalar zorlanıyor oyun getirirken. PS Plus'ta 3 farklı paket var en pahalısı 300 TL. Orta paket 260 TL en ucuzu Essential ise 175 TL. Ben en üst seviyesini öneririm eski PS1 2 oyunlarını ve onların Remastered halini de oynamanıza izin veriyor.

Dualsense Xbox kontrolcüsüne göre daha gelişmiş. Taramalı silahları kullanırken (her oyunda olmasa da) R2 geri tepiyor ve ister istemez aiminizi bozuyor. Tetikler kullandığınız silaha göre de sertleşiyor. Xbox'ta var mı bilmiyorum ama mesela karakteriniz telsizde biriyle konuşuyor kolun üstündeki hoparlörden geliyor karşıdakinin sesi. Özel oyunların da çıkmaya devam edeceğini unutmayın Xbox'a asla gelmez o oyunlar.
Özel oyunlara erişim için PS plus ne kadar yeterli? Xboxta çıktığı gün erişim oyunlar ne kadar kötü de olsa insanı cezbediyor açıkçası

Özel oyunlara erişim için PS plus ne kadar yeterli? Xboxta çıktığı gün erişim oyunlar ne kadar kötü de olsa insanı cezbediyor açıkçası
Yeni oyunlar hemen Plus'a düşmez ama şu ana kadar çıkmış çoğu özel oyun var Plus'ta. Sadece Gow Ragnarok ve Tlou Part 2 gibi oyunlar yok. 1 2 istisna da var tabii bunların yanında. Ama onun dışında katalog baya zengin Dead Space Remake Tlou Part 1 Dead Island 2 gibi büyük oyunlar var. İllaha oynayacak şeyler bulursunuz yani.

Geri
Yukarı