Xbox'ın Activision-Bilizzard'ı satın alması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Salih Karagoz

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2020
Mesajlar
168
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Xbox'ın Activision-Bilizzard'ı satın alması hakkında ne düşünüyorsunuz? (Satışın tamamlanmadığını ve olmama ihtimali olduğunu biliyorum) şahsen Activision'ın eski oyunları ve gelecek oyunları(çıktığı gün gelmese bile) Game Pass'e geleceği için (CoD serisi oynamadım, oynamak istiyorum ama hiçbir oyuna sahip değilim FPS türünü seviyorum) ve Battlefield gibi hikayeli oyundan Online oyuna giden CoD serisinin bundan döneceği düşünüldüğü için (siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz) ben bu alışverişin olmasını istiyorum bunun dışında kendi platformları dışında başka bir yere oyun çıkarmayan Blizzard'ın oyunları Game Pass'e gelir mi? Ve çıkardıkları oyunlar bundan etkilenir mi? Konuyu biraz karmaşıklaştırdığımı biliyorum özür dilerim.
 
WoW, Overwatch, Diablo, CoD serisi Game Pass'e gelirse bizler için büyük imkan. Keşke satış tamamlansa. Türkiye'den hiç olmadığı kadar gamepass alacak insan olacaktır eminim.
 
Doğru bulmuyorum. Xbox hazıra konmak yerine Sony'nin yaptığı gibi piyasaya yeni geliştiriciler ve yeni oyunlar kazandırmaya harcamalı kaynaklarını. Bu oyunları GamePass'te ucuza oynamaktan ben de memnun olurum ancak Microsoft böyle davrandıkça olan bizlere oluyor, yeni güzel oyunlar üretilmiyor. 30 TL'ye 100 tane sıradan oyun oynayacağıma 1000 TL verir 1-2 tane adam gibi oyun oynarım.

Hele CoD gibi milyonlarca insanın halihazırda severek oynadığı bir seriyi Xbox exclusive hale getirirlerse tamamen kötü niyet.
 
Son düzenleme:
Ben bu alışverişin olmasını istiyorum bunun dışında kendi platformları dışında başka bir yere oyun çıkarmayan Blizzard'ın oyunları Game Pass'e gelir mi? Ve çıkardıkları oyunlar bundan etkilenir mi?

Blizzard oyunları Game Pass'e gelebilir. Yeni çıkardıkları oyunları bile Game Pass'e ekliyorlar ancak satış konusunda Avrupa Birliği tekelleşme söz konusu olabilir diye Microsoft'un önüne taş koyuyordu en son. Süreç biraz sıkıntılı geçiyor.
 
Bir zurna dürüm alcağınıza gidin Game Pass alın hem activison oyunları da gelecek yüksek ihtimal sağlam oyunlarda var 1 tane zevk alcağınıza kaç tane zevk yaşayın :D

A*tal, geri*ekalı Sony fanboyu değiliz Allah'a şükür. Oyunların Game Pass'e gelmesi, daha düzgün oyunların çıkma ihtimali vs. çok iyi avantajlar.

Benim bir PS fan boyu arkadaşım var Xbox Series S alcağına PS4 falan al diyor Xbox çöp alınmaz falan diyor ilk okuldan beri arkadaşım yıllardır yüz yüze görüşmüyoruz toxic gibi takılıyor kendince ironi yapıyor.
 
Bir zurna dürüm alcağınıza gidin Game Pass alın hem activison oyunları da gelecek yüksek ihtimal sağlam oyunlarda var 1 tane zevk alcağınıza kaç tane zevk yaşayın :D

Benim bir PS fan boyu arkadaşım var Xbox Series S alcağına PS4 falan al diyor Xbox çöp alınmaz falan diyor ilk okuldan beri arkadaşım yıllardır yüz yüze görüşmüyoruz toxic gibi takılıyor kendince ironi yapıyor.

Şu bir gerçek gamepad olarak PS daha önde diye biliyorum okuduğum yorumlardan, izlediğim videolardan ancak ister PS sevdalısı olsun ister Xbox Game Pass'e Activision'ın oyunlarının gelmesi herkese yarar. En basit 2 örnek verilebilir. Diablo 4 1000+ TL'den çıktı. WoW desen Game time üzerine çalışıyor ki(oyundan çıkarılabiliyor biliyorum ama Game time kazanmak için mi oyun oynayacağız keyifle oynamak için mi) her ay 200 lira vermek gerekiyor, yeni expansion gelse 500-600 liradan çıkıyor.
 
Olumsuz bazı yanları olsada kesinlikle özellikle bizler için çok iyi oldu. Dünya açısından düşünürsek pek iyi bir gelişme olmayabilir fakat bizim ülkemizde harika bir durum. Oyunlarının çoğusunun game pass’e gelme ihtimali. Oyunlara Türkçe eklenecek olması bizler için olumlu tarafları. Dünya içinse belki artık CoD için her yıl oyun yapmayı bırakabilir ve daha rafine hikayeler sunabilir. Tekelleşme adına da eğer Microsoft böyle her firmayı alırsa o zaman pek iyi olmayabilir rekabet adına fakat almasalarda Sony çok daha güçlü bir firma olacak yine rekabet azalacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı