Merhabalar Recep Baltaş Bey, ben de kendime ait bir spor forumu yönetiyorum, çok olmasa da yeterli bir kullanıcı sayısına sahibiz. Son sürüm lisanslı XenForo ve PHP 7.4 kullanıyoruz. Hostingimiz ise GüzelHosting Premium 4 GB RAM, 4 CPU paketi.
Forumunuzun hızına hayran kaldım. Acaba sakıncası yoksa benimle Technopat forumu için kullanmakta olduğunuz hosting/sunucuyu aldığınız siteyi ve kullanmakta olduğunuz cache ya da optimizasyon teknolojilerini paylaşabilir misiniz? Ayrıca MariaDB'nin, MySQL'e oranla çok daha performanslı olduğu da söyleniyor, acaba siz de mi MariaDB kullanıyorsunuz?
Deneyimleriniz doğrultusunda hareket ederek kullanıcılarıma daha iyi bir forum sunmak istiyorum, umarım beni kırmazsınız.
İyi çalışmalar diliyor, mesajınızı bekliyorum. @Recep Baltaş
Öncelikle teşekkür ederim, her ne kadar ben sitemizi şu anda yavaş bulsam da
Bu videoda epey bilgi bulabilirsiniz kullandığımız yazılım hakkında ama ekstra bilgi vereyim.
Öncelikle veritabanı olarak MariaDB 10.3 kullanıyoruz. cPanel halen daha 10.4 desteği sunmadığından geçemedik, çıkınca geçeceğiz. Hatta cPanel bu hızla giderse 10.4 anlamsız kalır, doğrudan 10.5 ile gelebilirler...
Sosyal için LSWS Cache kullanıyorduk ama bıraktık. Artık Redis cache kullanıyoruz. Detayları araştırmayı size bırakıyorum
PHP 7.4'e geçmek için bugün bir girişim yaptık ama başarısız olduk. cPanel ekibi maalesef JPEG desteği olmayan eski sürümü eklemiş, güncelleme bekliyoruz... Yine de PHP sürümünüz güncel olmalı.
İşletim sistemi de CentOS 7.8 lakin cPanel 8 desteği sunana kadar 8.2 çıkmış olur, ona geçeriz.
Yakında bir sunucu değişim planımız var, buradan takip edebilirsiniz:
Arkadaşlar merhaba, Bir süredir Technopat.net'in yer yer yavaşlamasından şikayet ettiğinizi gözlemliyoruz. Öncelikle bunun biz de farkındayız ve bu yıl bu sorunları en aza indirmek için yapacaklarımızdan bahsetmek istiyorum. Öncelikle bugüne kadar olan desteğiniz için teşekkürler. Yaklaşık 8...
Daha sonraki dönemde yapabileceğim ise muhtemelen çok daha iyi bir sunucuya geçirmek olacaktır.
Bunun dışında şunu söylemek istiyorum, mesela benim forumum da 1 ile 1.3 saniye arası bir zamanda açılıyor. Ancak nedense bir yavaşlık hissediyorum gibi. Yani daha önce vBulletin 3.8.8 kullanıyorduk, onda mesela yine aynı sayfa yüklenme değerleri vardı ama sayfa bir anda geliyordu. XenForo'da o sayfa yüklenme çubuğunun döndüğünü ve sayfanın parça parça geldiğini hissediyorum.
Kadınlar Kulübü forum, en büyük kadın sitesi. Kadınlar için, sağlık, tüp bebek, diyet, estetik, moda, anne bebek, yemek tarifleri başvuru kaynağı
www.kadinlarkulubu.com
Benim forum ya da Technopat bu yukarıdaki forum gibi değil, inanılmaz bir optimizasyon var galiba bu sitede. Nereye tıklarsam tıklayayım saniyesinde geliyor. Ben de böyle bir şey elde etmek istiyorum açıkçası. O küçük milisaniye değeri bile beni rahatsız ediyor. Ama sizinkiyle benimkini kıyasladığımda özellikle ziyaretçi farkına rağmen siz bu işin altından çok harika bir şekilde kalkmışsınız orası kesin.
Bu arada bir tavsiye olarak şunu diyebilirim, ben XF'nun kendi avatar sistemini devre dışı bıraktım konu ve mesaj şablonu için. Kullanıcılar için özel bir alan oluşturdum, oraya ekledikleri resim linklerini konu içerisinde avatarları olarak gösteriyorum. Üyeler hizliresim'e yüklüyorlar avatarlarını, kullanıcı panelinde oraya .png uzantılı linkini yapıştırıyorlar. Bir nevi CDN hizmeti gibi kullanıyorum hizliresim'i, siz de deneyebilirsiniz.