Xeon E5450 hızını tam kullanamıyorum

ArdaŞimşek

Centipat
Katılım
19 Ocak 2022
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
4
Anakart
gigabyte ga-g41m-es2l
Merhaba öncelikle, bugün Xeon E5450 işlemci taktım anakartıma modlu BIOS falanda sıkıntısız kurdum sonra BIOS'ta çarpanları da en sona getirdim (9) işlemciden tam fonksiyon almak için 3.00 GHz oldu. Sonra Windows açıldı bilgisayar özelliklerine bakarken bir 3.00 GHz bir de yanında 2.00 GHz yazıyordu sonra Görev Yöneticisi'nden baktığımda en yüksek hız 2.00 GHz yazıyordu BIOS'ta gezindim durdum extra göze çarpan bir özellek görmedim.

ekran-alintisi-png.1275500


Nedenini bilmiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    35,2 KB · Görüntüleme: 138
Son düzenleyen: Moderatör:
SpeedStep kapa, çarpanı 9A sabitle. Başka bir şey önemli değil zaten.
Şimdi BIOS'unu inceledim o kadar çok OC imkanın varki. Sol tarafta her ayarın İngilizce açıklaması bulunur zaten. Olmadı şu ayar ne diye internete yaz çok rahat çıkar.
Gittim biosta cpu yazan herşeyi kapattım oldu yardımın için saol bide şey sorucam işlemcinin üstünden çok az termal macun var biraz daha sürsem sıcaklığa etki edermi boşta 46 derece oyunda 90
 
Gittim BIOS'ta CPU yazan her şeyi kapattım oldu yardımın için sağ ol bir de şey soracağım işlemcinin üstünden çok az termal macun var biraz daha sürsem sıcaklığa etki eder mi boşta 46 derece oyunda 90.

Etki eder. Biraz daha bol sürünce LGA 775 işlemcilerin sıcaklığı bayağı düşmekte.
 
Bence işlemci verimlilik ayarlarını kapatmaman senin yararına olur çünkü ısı ve voltajı dengeliyor o ayarlar. İşlemci gerektiği zaman 3.00GHz'e çıkıyor, gerekmedikçe 2.00GHz'de duruyor.
 

Geri
Yukarı