Xeon E5450 Windows işlemci hızını yanlış gösteriyor

Trapro

Hectopat
Xeon E5450 işlemcime 3.147 MHz'den yukarı cekemıyorum çektiğim anda mavi ekran veriyor (ayrıca dxdiag ve özelliklerde ne yaparsam yapayım 3 GHz gozukuyor ancak CPU Z AIDA64 MSI Afterburner olsun bunlarda 3.147 gösteriyor ) sistem bilgisi yanlış olduğu için mavi ekran verdiğini düşünüyorum.

Mavi ekran fotosu ektedir.

Dosya Ekleri

• a8a346dc-0132-4971-884e-d0d5a85548ce.jpg
    128 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası yok. CPU Ratio ayarı Auto olduğu için öyle gözüküyor. Elle sabitlersen 8.5 9.5 artık neyse tam hızı gösterir. Bu sefer güç tasarrufu yapmaz sürekli yüksek çalışır.
Anakartın daha üste çıkamıyor veya ayarların voltajların sorundur. Bu konuda araştırma ve inceleme yapabilirsin.

elle yaptığım zamanda 3.2 ghz yi geçtiği zaman bir sure sonra (özellikle sağ sistem derecelendirmesini yenile dediğim zaman anında bsod veriyor auto manual farketmiyor AI dede %5 i geçtiği zaman (3147mhz) voltajdan şüphelendim birazdan deneyeceğim
ratio su 6x -9x 9x te 3.0 ghz gozkuyor windowsta cpu z le falan doğrusunu gosteriyor (3147 mhz)
cevap verecek yokmu ya
+up
voltajı falan arttırdığım zaman windows açılıoyr veya açılmadan az once mavi ekranda the system encountered an uncorrectable hardware error mavi ekranı verioyr (bence donanım değikliğini sorun olarak algılıyor ) bunu nasıl engellerım ?
up koskoca forumda bır cevap yokmu ya

+up

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…