Xeon L5420 overclock yüksek artış sağlanamıyor

RB26Forever

Kilopat
Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopat family biraz uzun yazacağım teşekkürler şimdiden (sistemi sonda belirttim).

Xeon L5420 işlemcisine sahibim anakartımda ASUS P5G41T-M LX (4 faz olan versiyonu LX3 değil) ben overclock yapmak istediğimde çarpanı en yükseği zaten 6.0-7.5 en yükseğe alıyorum FSB değerini manuel olarak 399 alıyorum. Vtt voltaj değerini 1.325'e çıkartıyorum (voltajsız da 2.99'a çıktı denedim yine de voltaj desteği verdim aklımca) F10'a basıp çıkıyorum 2.50 stock hızdan 2.99'a çıkıyor. Hızı biraz daha aşırtmak isteyip FSB'yi 400 yapıyorum F10 yapıp çıkıyorum vtt voltajı yine 1.325 de garanti olsun diye işlemciye de 0.50mv veriyorum. Ekran gidiyor fan devri düşüyor monitörün yeşil ışığı turuncuya dönüyor ve öyle kalıyor. İşlemciye 1 hatta 1.3mv de ekstradan veriyorum mavi yazı sarı oluyor yine de dediğim gibi siyah ekran fan devri düşüyor kapanıyor.

Artı olarak RAM bus hızı Auto'da bırakıyorum çünkü değiştirmek istediğim zaman F10'a bastığım an PC kapanıyor komple fan dahil kitliyor kendini.

2.99GHz'den daha yükseklere çıkmak istiyorum 3.30 3.50 civarlarına nerede neyi yanlış yapıyorum neden 399FSB yukarısında fan devri düşüyor görüntü verip sistem açılmıyor sebebi nedir? Güç kaynağı mı anakart mı elverişssiz yoksa olur ya her işlemci aynı olmaz işlemciden kaynaklı mı? İşlemcimin hızı çıkacağı max 3 mü diyeceğim ama yurt dışında gördüğüm sitelerde 4.2'ye kadar çıkartmışlar tabii ki daha iyi kapsamlı bir donanım olduğu kesin.

3.30GHz-3.50GHz hatta mümkünse daha da yukarsına çıkabilmem için izlemem gereken koşullar nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Xeon L5420 2.50CPU
GT210 1 GB GPU.
Kingston 4+4 8 GB 1333MHz (üstünde yazıyor ama sistemde 1067)
Pegasus KY400ATX swıtchıng Power Supply (output Power: 300, DC output: 12v, standby outpot: 5v)

Görün bakın diye CPU Z değerlerini de yükleyeceğim.

@361370

@erengore

@Taptic

geçmiş overclock konularından bulup etiketliyorum hızlı yardım'a kavuşabilmek adına.

@FarqueS

@polakavic

Dosya Ekleri

• CPU Z.jpg
    CPU Z.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 29
  • CPUZ2.jpg
    CPUZ2.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 20
  • CPUZ3.jpg
    CPUZ3.jpg
    87,8 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
O işlemcinin çarpan değeri çok düşük olduğu için FSB değerini yüksek tutman gerekiyor. O yüksek GHz değerlerine çıkan işlemcilerin revizyonları farklıydı diye hatırlıyorum. Ayriyetten sendeki anakart G41 chipsetine sahip. Bu chipset maksimum 1600 MHz FSB ile çalışabiliyor. Sen zaten FSB değerini 400 yaparak (4 ile çarpılıyor FSB değeri) o kısma gelmişsin. Daha yüksek değerler için P35 veya P45 chipsetli anakart ihtiyacına ve daha güçlü bir soğutma, güç kaynağına ihtiyacın var. Ve son olarak bu işlemci diğer işlemcilere göre daha düşük sıcaklıkta (70 C) gücünü kısıyor. Pekte biçilmiş kaftan değil. Tavsiyem çokta uğraşmamanız yönünde olucaktır. Ben zamanında çok fazla uğraşmıştım. Yeri geldi microcodelar ile yeri geldi internette 2007-2008 yılına ait BIOS dosyalarını aramak geçti zamanım. Değmez yani.

O işlemcinin çarpan değeri çok düşük olduğu için FSB değerini yüksek tutman gerekiyor. O yüksek GHz değerlerine çıkan işlemcilerin revizyonları farklıydı diye hatırlıyorum. Ayriyetten sendeki anakart G41 chipsetine sahip. Bu chipset maksimum 1600 MHz FSB ile çalışabiliyor. Sen zaten FSB değerini 400 yaparak (4 ile çarpılıyor FSB değeri) o kısma gelmişsin. Daha yüksek değerler için P35 veya P45 chipsetli anakart ihtiyacına ve daha güçlü bir soğutma, güç kaynağına ihtiyacın var. Ve son olarak bu işlemci diğer işlemcilere göre daha düşük sıcaklıkta (70 C) gücünü kısıyor. Pekte biçilmiş kaftan değil. Tavsiyem çokta uğraşmamanız yönünde olucaktır. Ben zamanında çok fazla uğraşmıştım. Yeri geldi microcodelar ile yeri geldi internette 2007-2008 yılına ait BIOS dosyalarını aramak geçti zamanım. Değmez yani.
teşekkürler hocam bende saldım zaten 2.99 da kavrulup dursun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı