Xeon S5000VSA anakart çalışmıyor

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Arkadaşlar sahibinden.com sitesinden adama çok güvenerek Xeon server anakartı S5000VSA kendi uyumlu kasası ve 550W güç kaynağını 360 TL'ye aldım. Elimdeki işlemci ilk slota taktığımda ikinci CPU slotunun alarm ışığı yandı ve sistem BOOT etmedi.

Sonra ikinci slota taktım sistem ötmeye başladı. RAM'leri, 8 tane vardı tek tek denedim düzelmedi. Saatlerimi harcadıktan sonra gidip 30 TL civarı denemelik bir Xeon işlemci aldım çünkü elimdeki bozuk olabilirdi.

İlk slota taktım ikinci CPU alarm ışığı yandı kasa önündeki LED kehribar rengi yanıp söndü. Sonra ikinci slota taktım tekrar bipledi. Baya uzun bir bipleme ve dinleyince anlamadım. İlk slota işlemciyi geri taktım. Baktım BIOS'a

BIOS'a girdim sistem işlemciyi filan görüyordu, ama benden şifre istedi sonra, bende baktım şifre sıfırlama jumper'i sıfırlama konumunda sonra bende belki görmüyordur diye jumper'i normal konumuna aldım açtım, bilgisayarı kapadım, geri sıfırlama moduna aldım, açtım bilgisayarı yine şifre sordu.
(bu arada hala kehribar rengi ışık yanıp sönüyor ve ikinci CPU uyarı LED'i yanıyordu oysa tek işlemci takmıştım ve ikici slota takınca da ötüyordu)

Arkadaşlar kasayı alalı 2 hafta olacak neredeyse acil yardımlarınız lazım. GET ilan olarak aldım sonra onayladım kasa gelince, yanılmıyorsam 14 gün iade hakkım var. Eğer sistem geri açılamaz durumdaysa lütfen söyleyin iade etme yolunu. 50 TL kargo kitlendi zaten bir 50 TL daha gidecek, üzülüyorum. Satan adamda diyor ben 1 yıl sıkıntısız kullandım diye.

Söyleyecekseniz biliyorum ikinci işlemci soketi boş durumda ve hasarsız. Yani Pin yamulması filan yok anakart da çok temiz, sağlam görünüyor.

1MB resim boyutu sınırı yüzünden resim atamıyorum bilgisayara geçer geçmez optimize ederek atacağım.

arkadaşlar yazıyı yazdıktan sonra şifreyi satıcıdan öğrendim BIOS'a girdim sorunsuz duruyordu ama o ışık sönmedi yanıp sönüyor ve bana ikinci işlemci soketi ışığı sıkıntı var diyor.

Arkadaşlar sorun kısmen çözüldü ben hatayı anakartın error manager kısmında buldum bilmem ne klasorü dolmuş önem seviyesi düşük hata diyor. BIOS sıfırladım düzelmedi ama bilgisayar çalışır durumda, sanırım ikinci işlemci uyarı ışığı da ikinci işlemci alana kadar orada kalacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…