Xeon X3430 2.50 GHz'te çalışıyor

Umutsuz_Vaka

Decapat
Daha fazla  
RAM
4 GB 1333MHz
Merhaba arkadaşlar. Daha yeni bir sistem topladım. Gigabyte H55 UD2H anakartlı, Xeon X3430 işlemci kullanıyorum. İşlemcimi taktım, macunu sürdüm ama bilgisayar boşta 70 - 80 dereceleri görüyor. Ben bir OC yapmadım. Yapmayı da bilmiyorum. Galiba anakartın önceki sahibi OC yapmış. Normalde 2.40 olan işlemci en az 2.50'de çalışıyor. Bu normal mi? Eğer değilse nasıl düzelteceğim?

PSU kapalıyken BIOS pilini sökün 10 sn sonra takın. Boşta 70 derece çok fazla. İşlemciyi takarken termal macunu düzgünce sürüp soğutucuyu düzgünce taktınız değil mi? Soğutucunun 1 tırnağı girmemiş olabilir.
İşlemcinin GHz fazla olması Turbo Boost'un açık olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Pil sök tak yapın sıfırlansın bios.

Boştayken 70-80 derece ısınması iyi bir durum değil. Bunun nedeni büyük ihtimalle eski sahibinin oc yapmasıdır. Biostan varsayılan ayarlara geri döndürün veya bios pilini söküp takın bios sıfırlansın veya bios update atarakta yapabilirsiniz. Eğer hala sıcak değerlerdeyse soğutucuda sıkıntı olabilir soğutucunuzu kontrol edin macunu eksikse macun sıkın.

Soğutucum stoktan bir tık daha iyi 2100 RPM de dönüyor bu arada dediğiniz işlemleri yaptım fakat bir şey değişmedi.

1681580142775.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı