Çözüldü Xeon X3440 Intel H55 anakarta oturmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
denizli
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Intel i7 620M işlemci kullanıyordum, uçları altın sivri 1156 soket. Intel H55 anakarta takılıydı. Xeon X3440 işlemci araştırdım ve herkes hatta Technopat diğer başlıklar bile o da 1156 soket uyumludur dedi. Satın aldım Xeon'u ve şu an takmayı denediğimde gördüm ki X3440'un oturma yuvası altın sivri uçlu değil dümdüz. Duvar gibi düz. Anakartın işlemci yuvasıyla alakası bile yok. Çok aklım karıştı ne yapmalıyım, yanlış mı satın aldım neyin nesi bu durum oturmuyor ve çalışmıyor? Hepsinin fotoğrafını koyuyorum, sağdaki 620M soldaki X3440 2. fotoğraf da işlemci soketim ve işlemcinin GPU-Z ayrıntıları.

Çözüm
Sherlock doğruyu söylüyor. Anakartınız aslında H55 değil HM55 ve o anakart da 988 pin kullanıyor. Xeon ise 1156 soket yapısını kullanıyor. Ondan takamazsınız.

Yeni anakart almanız lazım.
Sherlock doğruyu söylüyor. Anakartınız aslında H55 değil HM55 ve o anakart da 988 pin kullanıyor. Xeon ise 1156 soket yapısını kullanıyor. Ondan takamazsınız.

Yeni anakart almanız lazım.

Çözüm
Hocam Xeon masaüstü, kullandığınız laptop işlemcisi. Bence anakart ve RAM alarak sistemi yenileyin. Diğer çıkan parçaları satın. İşlemcinize talibim bende Ankara'dayım. Kargo ile alabilirim.

Bir aklı başında arkadaş dememiş ki bu işlemciler aynı pini kullanmıyor diye.

Peki en azından birileri bana şu anki durumuma uygun, yani GTX 770 ekran kartı DDR3 1300MHz RAM X3440 işlemci 650W Sharkoon'a tam uygun anakartı önerebilir mi acaba? Gerçekten minnettar olurum fiyatı uygun bir şeyler iyi olurdu şu an kiramı ödeyecek param yok, 2. el de olur varsa gördüğünüz son zamanlarda.

620M laptop işlemcisi. Bu arada satmak isterseniz 620M işlemciyi. 100 TL vereyim hocam. Ben arıyorum da laptop için.

Aslında memnuniyetle satarım işlemci tamamen sorunsuz fakat ben şu an bunu satarsam foruma dahi giremem bilgisayarsız kalırım. Yeni anakart alana kadar bir süre satmam imkansız. Sizden de beklemenizi isteyemeyeceğimin farkındayım tabii. Yani kısa bir süre satamam özür dilerim. Fakat şöyle bir şey gözüme çarptı I7 620m işlemci - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 824608386 tam Ankara'da 100 liraya aynı işlemciyi (benimkinden de temiz görünüyor ) satan var. İsterseniz elden onu alın hem benim kargoyla uğraşmamış olursunuz.

Çok teşekkür ederim, değerlendiriyorum. İyi günler size.

Ben buna ramazan bayramında yazmıştım. Adam ölmüş gibi cevap vermiyor. Türkiye'de bulamıyorum malesef. 10 yıllık laptopumu canladırmak için arıyorum. İ3'den İ7'ye geçicem. Steam bırakayım. Sorununuz çözüldüğü zaman ulaşırsanız sevinirim. Steam Community :: LOS ANGARA'S ^ KICK-ASS

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…